Си-Ем Травел Туроператор
и туристически агент
Si-Em Travel Agency Имейл: siemtravel@gmail.com
Телефон: +359 32 586 061
Факс: +359 884 395 979
Мобилен: +359 896 621 617
siemtravel.com ул. Неофит Рилски 1, Офис 1
4003 Пловдив, България

Истанбул - градът на 7-те хълма

Дата: 21.09.2023
Цена: 348 лв.
4 дни / 3 нощувки
Реф.№80539

Програма

ПРОГРАМА

1 ДЕН Отпътуване  в 05.30 ч. от Пловдив от спирката срещу хотел „Тримонциум” по маршрут Хасково - Капитан Андреево - Капъкуле - Одрин - Истанбул. След обяд пристигане в Истанбул.

Настаняване в хотела. Свободно време. 

 

  В 19:30 трансфер за гала вечеря на кораб по Босфора с богато многостепенно меню с турски деликатеси, включени алкохолни и безалкохолни напитки неограничено количество, атрактивна програма Belly dance и DJ парти с музика за всеки вкус и възраст - срещу допълнително заплащане. Нощувка.

2-ри ден - 07.00 – 08.15 Закуска в хотела. 

9:00 часа - Ново!Екскурзия по желание (срещу доплащане 15 евро) - „  Цветен Истанбул“, по време на която, ще се насладите на едни от най-красивите гледки и места в Истанбул. Тръгвайки от старата историческа част с автобуса, ще минем по крайбрежната улица на залива Златен рог, за да достигнем до кварталите Фенер и Балат, където се намира Българската желязна църква „Свети Стефан“, която е отворена отново за посещение на 07.01.18 г.  Построена през ХIХ в. със султански ферман по проект на Ховсеп Азнавур, тя съчетава елементи на необарок, неоготика и византийски стил. В двора на църквата са погребани народните дейци Иларион Макариополски, Пайсии Пловдивски и др. Точно срещу църквата се намира и Метоха, триетажна каменна сграда строена през 1850 година и е един от центровете на българското духовно и национално възраждане. В нея е имало приют, редакция, печатница, семинария и българско училище. Отправяме се към  църквата „Влахерна Богородица Мария“ („Св. Мария Влахернска“), която ще посетим. В тази църква до края на 13 век се пазят дрехите на Богородица, пренесени от Ерусалим през 5 век. През 910 г. по време на нощна служба Богородица се явява на Андрей Юродиви в тази църква, тук се намира и една от чудотворните икони на Богородица „Одигитрия“. Продължаваме с посещение на Цариградската патриаршия и след това, ще се разходим по тесните и стръмни улички с къщи боядисани в безброй ярки цветове, кафета, малки vintage и hand-made магазинчета и ателиета на квартал Балат. Това е стар еврейски квартал в Истанбул, в който следите от еврейски, арменски, православни и турски общности, разкриват пълно с истории минало. Балат е едно от онези места, които ти носят усещане за автентичност с историческите дървени къщи в ярки цветове и форми, на синагогите, джамиите и църквите от византийско и османско време. През 2003 г. кварталът заедно със съседният му квартал - Фенер са включени в списъка с обекти със световно културно наследство на Юнеско. Свободно  време.

14:00 часа Ново! Екскурзия по желание, заплаща се допълнително 38 евро: „Круиз по Босфора, ловния султански дворец” Кючюксу”  и двореца „Берлейбей”-  прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света, посещение на два от най-красивите летни султански двореци „Кючуксу” и „Берлейбей”. Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек. Корабът акустира на едно от най-красивите места по Босфора – квартала Анадолу Хисар за посещение на Кючюксу сарай. На мястото, където се вливат единствените рекички в Босфора, султаните построили своята най-красива ловна резиденция – дворецът Гьоксу, известен още и като Кючюксу сарай. Дворецът е типичен пример за османски барок и рококо, и с интериор, декориран с красиви ловни сцени. Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга. Изящният дворец през годините е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора. Посещения на двореца „Берлейбей”. Величествената постройка е издигната през 60-те години на 19 век във френски необароков стил. Архитекти на сградата са братята Балян. Те успяват да придадат на зданието специфичния ориенталски стил. Създаването на замъка е по идея на султан Абдулазиз. Над пет хиляди работници и четири години са били нужни за издигането на двореца край Босфора.

Връщане на сушата. Свободно време. Нощувка.

 3-ти ден- Закуска.

От 09:00 часа :Екскурзия „Сърцето на Истанбул” (допълнително заплащане) 25 евро, до площад Таксим. Ще се изкачим на кулата Галата (входната такса е включена в цената) и ще направим най-красивите снимки на града, ще чуем невероятни истории, случили се в кулата – символ на Истанбул. Ще се разходим по по бул. Истиклал, на който са разположени магазините на много известни търговски марки от цял свят.  По желание, посещение на музея на восъчните фигури Мадам Тюсо, намиращ се на булевард Истиклял входната такса се заплаща допълнително. Свободно време.

БОНУС: Посещение на фабрика за кожени изделия и възможност за закупуване от производителя.

15:30 часа - Екскурзия WATERGARDEN ISTANBUL - БОНУС – посещение на „Чамлъджа“ - най-новата и най-голяма джамия в Турция. Съвременен шедьовър на архитектурата – съчетава в себе си класически и съвременни архитектурни елементи и няма аналог в света. Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN ISTANBUL. Свободно време. Нов вкус на живот. Целият живот е структуриран около великолепния SHOW POOL. Изключитнелна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на WATERGARDEN Истанбул, притежава характеристиката, че е " най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа - 15 евро. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден - Закуска.  В 9:30 ч. освобождаване на хотела. По желание посещение  на Мол + аквариум Aqua Florya ( срещу доплащане ) - голям развлекателен и търговски комплекс разположен на площ от 45 000 кв.м, а огромният Аквариум заема няколко етажа и е един от най-големите в света.

БОНУС: Посещение на фабрика за локуми и ориенталски сладкиши

 Отпътуване за България. Пристигане вечерта в Пловдив.

 

Стандартен формуляр за предоставяне на информация

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

Дати и цени

ДАТИ И ЦЕНИ

Дата: 21-24.09.2023

Цена: 348 лв. на човек настанен в двойна/тройна стая

Пакетната цена включва:

 • Транспорт с комфортен автобус***;
 • 3 нощувки+3 закуски в хотел 3*
 • Медицинска застраховка за лица до 69 години;
 • Екскурзоводско обслужване с местен екскурзовод
 • Водач от фирмата
 • БОНУС: Посещение на джамията „Чамлъджъ“
 • БОНУС: Посещение на фабрика за производство на кожени облекла
 • БОНУС: Посещение на фабрика за традиционни сладки изкушения

Пакетната цена не включва:

 • Нощен круиз с богата вечеря  и програма  - /90 лева/;Цената включва: трансфер до яхтеното пристанище; богато многостепенно меню с турски деликатеси, включени алкохолни и безалкохолни напитки неограничено количество, атрактивна програма Belly dance и DJ парти;
 • Екскурзия -„Цветен Истанбул“ –  30 лева/при група мин.20 човека. Цената включва: транспорт + екскурзоводско обслужване + входни такса/;
 • Екскурзия -„Круиз по Босфора, ловния султански дворец "Кючюксу” и двореца "Берлейбей" 80 лева. /при група мин.20 човека Цената включва: трансфер до пристанището; билет за кораба; екскурзоводско обслужване; посещение на двореца „Кючуксу” и двореца "Берлейбей" с входни такси (възможна е промяна в цената на входните такси)
 • Екскурзия „Сърцето на Истанбул“- заявява се и се доплаща в офиса - 25 евро и включва: трансфер; екскурзоводско обслужване, входната такса за кулата Галата
 • Екскурзия до WATERGARDEN ISTANBUL –  30 лева – Цената включва трансфер и екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод;
 • Посещение на МОЛ и аквариум Aqua Florya - 20 лева - трансфер входна такса за аквариума 350 TL
 • Единична стая - доплащане 140лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 69 години

Цените на допълнителните екскурзии са ориентировъчни.

Плащанията се извършват по банков път по следните начини:

Депозит – 100 лв. при записване;

Доплащане – до 15 дни преди отпътуване;

 

УСЛОВИЯ

Срокове и Условия       

Анулация без неустойка до 30 дни преди датата на тръгване

Плащания         

до 1 дни след Резервация        30%

до 15 дни преди Тръгване        100%

Неустойки        

за Анулация до 1 дни преди Тръгване               100%

за Анулация до 15 дни преди Тръгване             30%

 

 

 

Банкови детайли

Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF