Италианските езера - Чудесата на Европа

Милано - езерото Гарда - езерото Комо - езерото Маджоре - Боромеови острови

Реф.​№80553

16.06.2023
1230 лв.
4 дни
3 нощувки

ПРОГРАМА

1 ден - София – Милано

Oтпътуване от летище София с полет на авиокомпания "Ryanair" в 14:45 за Бергамо. Пристигане на летище Бергамо. Oтпътуване за  Милано. Трансфер до хотела. Настаняване.Свободно време. Нощувка.

2 ден – Милано - Гарда – Сирмионе -Милано

Закуска. Отпътуване за най-голямото италианско езеро -  Гарда, разположено в подножието на величествените Алпи.. Разходка в Сирмионе – приказно старинно градче, с богата история, разположено на върха на малко полуостровче, врязано в езерото. Едно от най-красивите курортни селища по бреговете на езерото Гарда. Известно с най-вкусния сладолед и бяло вино „Лугана“.  Възможност за разходка с корабче по езерото Гарда. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден – Милано – Лаго Маджоре – Стреза – Лаго ди Комо - Милано

Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре ( Lago Maggiore) - живописно езеро, което се намира на границата между Североизточна Италия и Южна Швейцария. Общата  площ на езерото Лаго Маджоре е 213 кв. км. По желание  посещение на Боромеовите острови: Изоло Бела с възможност за разглеждане на Боромейския дворец и Изола Мадре с великолепния си парк. Разходка из Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Отпътуване за Лаго ди Комо. Посещение на град Комо. Възможност за изкачване с фуникульор до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото. В Брунате се намира вила "Белависта", в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден – Милано - София

Закуска. Туристическа програма с местен екскурзовод в Милано. Свободно време. Отпътуване за Бергамо. 19:50 ч. полет на "Ryanair" за България. Пристигане в София 22:50 ч.

 

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

Дата: 16-19.06.2023

Цена: 1298 лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет София - Бергамо -  авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/20/25 см), да се побира под седалката
 • Групов трансфер летище - хотел - летище
 • 3 нощувки със закуски в хотел "Ibis Milan Centro " 3* (или подобен) в Милано
 • Туристическа програма с местен екскурзовод в Милано
 • Посещение на езерата Гарда, Комо, Лаго Маджоре без включени входни такси
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Лев Инс"
 • Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия при минимум 12 туристи

Цената не включва:

 • PCR тестове (при необходимост)
 • Чекиран багаж до 10 кг или до 20 кг
 • по желание доплащане и за избор на места, тъй като разпределението на местата в самолета са на случаен принцип
 • Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)
 • единична стая – 230 лв. /заплаща се с основния пакет/
 • медицинска застраховка за туристи от 70 г. до 80 г. – 8.00 лв. /заплаща се с основния пакет/
 • повишение на горивни и транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.
 • Двупосочен билет за корабче от Стреза до остров Изола Бела и Изола Мадре
 • Входна такса за двореца "Боромео" и градината на остров Изола Бела (18 EUR, за деца от 6 г. до 15 г. - 11 EUR)
 • Билет за зъбчатата железница от Комо до Брунате (5,50 EUR)
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • Градски транспорт
 • Разходи от личен характер

Фирмата си запазва правото за промяна на програмата по дни.
Минимален брой туристи за осъществяване на  екскурзията: 18 туриста.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 14 дни преди началната дата.
При записване се заплаща депозит 350лв. в брой или по банков път.
Доплащане – 31 дни преди датата на отпътуване в брой или по банков път.
Необходими документи: валидна лична карта. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация + ксерокопие.
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5.0% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Агенцията  не  носи  отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни !


 

Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF

Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Повече информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите като ни потърсите чрез предоставените данни за контакт.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | За нас | Контакти | 0884842688