Истанбул - градът на седемте хълма

08.09.2022 - 22.09.2022

БОНУС: Екскурзия до Принцовите острови и посещение на "Св.София"

Реф.​№70505

от 08.09.2022
258 лв.
4 дни
3 нощувки

ПРОГРАМА

 

Истанбул - градът на 7-те хълма с БОНУС екскурзия на Принцовите острови и възможност за хотел по избор

1 ДЕН 

Отпътуване  в 05.00 ч. от Пловдив от спирката срещу хотел „Тримонциум” по маршрут Хасково - Капитан Андреево - Капъкуле - Одрин - Истанбул. Около обяд пристигане в Истанбул. 

БОНУС:  Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език - Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън)

БОНУС: Посещение на византийската църква „Света София”.
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия, осмото чудо на света! Наричана още Църквата на мъдростта, тя представлява бивш православен храм, превърнат днес в джамия.

 Настаняване в хотела. Свободно време.
 В 19:30 трансфер за гала вечеря на кораб по Босфора с богато многостепенно меню с турски деликатеси, включени алкохолни и безалкохолни напитки неограничено количество, атрактивна програма Belly dance и DJ парти с музика за всеки вкус и възраст - срещу допълнително заплащане. Нощувка.

2-ри ден-17.06:07.00 – 08.15 Закуска в хотела.  

9:00 часа - Ново!Екскурзия по желание (срещу доплащане 15 евро) - „  Цветен Истанбул“, по време на която, ще се насладите на едни от най-красивите гледки и места в Истанбул. Тръгвайки от старата историческа част с автобуса, ще минем по крайбрежната улица на залива Златен рог, за да достигнем до кварталите Фенер и Балат, където се намира Българската желязна църква „Свети Стефан“, която е отворена отново за посещение на 07.01.18 г.  Построена през ХIХ в. със султански ферман по проект на Ховсеп Азнавур, тя съчетава елементи на необарок, неоготика и византийски стил. В двора на църквата са погребани народните дейци Иларион Макариополски, Пайсии Пловдивски и др. Точно срещу църквата се намира и Метоха, триетажна каменна сграда строена през 1850 година и е един от центровете на българското духовно и национално възраждане. В нея е имало приют, редакция, печатница, семинария и българско училище. Отправяме се към  църквата „Влахерна Богородица Мария“ („Св. Мария Влахернска“), която ще посетим. В тази църква до края на 13 век се пазят дрехите на Богородица, пренесени от Ерусалим през 5 век. През 910 г. по време на нощна служба Богородица се явява на Андрей Юродиви в тази църква, тук се намира и една от чудотворните икони на Богородица „Одигитрия“. Ще посетим църквата, ще си запалим свещички, ще си направим снимки и след това, ще се разходим по тесните и стръмни улички с къщи боядисани в безброй ярки цветове, кафета, малки vintage и hand-made магазинчета и ателиета на квартал Балат. Това е стар еврейски квартал в Истанбул, в който следите от еврейски, арменски, православни и турски общности, разкриват пълно с истории минало. Балат е едно от онези места, които ти носят усещане за автентичност с историческите дървени къщи в ярки цветове и форми, на синагогите, джамиите и църквите от византийско и османско време. През 2003 г. кварталът заедно със съседният му квартал - Фенер са включени в списъка с обекти със световно културно наследство на Юнеско. Свободно  време.

14:00 часа Ново! Екскурзия по желание, заплаща се допълнително 35 евро: „Круиз по Босфора, ловния султански дворец” Кючюксу”  и двореца „Берлейбей”-  прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света, посещение на два от най-красивите летни султански двореци „Кючуксу” и „Берлейбей”. Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек. Корабът акустира на едно от най-красивите места по Босфора – квартала Анадолу Хисар за посещение на Кючюксу сарай. На мястото, където се вливат единствените рекички в Босфора, султаните построили своята най-красива ловна резиденция – дворецът Гьоксу, известен още и като Кючюксу сарай. Дворецът е типичен пример за османски барок и рококо, и с интериор, декориран с красиви ловни сцени. Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга. Изящният дворец през годините е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора.Посещения на двореца „Берлейбей”. Величествената постройка е издигната през 60-те години на 19 век във френски необароков стил. Архитекти на сградата са братята Балян. Те успяват да придадат на зданието специфичния ориенталски стил. Създаването на замъка е по идея на султан Абдулазиз. Над пет хиляди работници и четири години са били нужни за издигането на двореца край Босфора.

Връщане на сушата. Свободно време. Нощувка.
 

3-ти ден-18.06: Закуска.  08.30-15.00 – БОНУС: Екскурзия до Принцовите острови

От 08:30 ч. отпътуване към пристанище Кабаташ, намиращо се в европейската част на Истанбул. Предстои ни пътуване с ферибот до архипелага Принцови острови. Посещение на Буюкада – най-големият от деветте острова. След екскурзоводската беседа ще имате възможността да разгледате острова и да изпиете по чаша ароматно кафе в някое от местните заведения. Връщане в Истанбул.

16:00 часа: Екскурзия „Сърцето на Истанбул” (допълнително заплащане) 21 евро, до площад Таксим. Ще разгледаме Истанбул от птичи поглед. Ще се изкачим на кулата Галата и ще направим най-красивите снимки на града, ще чуем невероятни истории, случили се в кулата – символ на Истанбул. Ще се разходим по по бул. Истиклал, на който са разположени магазините на много известни търговски марки от цял свят.  По желание, посещение на музея на восъчните фигури Мадам Тюсо,намиращ се на булевард Истиклял входната такса се заплаща допълнително. Свободно време. Връщане в хотела

16:00 часа - Екскурзия „Истанбул от птичи поглед - небостъргача „Сапфир” - заявява се и се доплаща в офиса – 25 евро

Отправяне към квартал Левент 4, където се намира  небостъргача „САПФИР”  - една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.

Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Връщане в хотела. Нощувка. / В този ден можете да изберете една от двете допълнителни екскурзии/

4 ден-19.06:Закуска. 08.30 Екскурзия по желание – Султанският дворец „Долмабахче”
09.00-11.00 ч Посещение на султанския дворец „Долмабахче”
Невероятно красив и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.
Цена: 30 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език и посещение на харема

Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

 

 

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

 

Дата: 08-11.09.2022; 22-25.09.2022

Цена: 258 лв.

Пакетната цена включва:

 • Транспорт с комфортен автобус***;
 • 3 нощувки+3 закуски в хотел Monaco ***/Grand Washington **** или подобен
 • Медицинска застраховка за лица до 69 години;
 • Екскурзоводско обслужване
 • Слушалки за екскурзиите през трите дена
 • БОНУС: Пешеходна екскурзия на Историческия център с посещение на "Св.София"
 • БОНУС: Екскурзия до Принцовите острови

Пакетната цена не включва:

 • Нощен круиз с богата вечеря  и програма  - /40 евро/;Цената включва:трансфер до яхтеното пристанище; богато многостепенно меню с турски деликатеси, включени алкохолни и безалкохолни напитки неограничено количество, атрактивна програма Belly dance и DJ парти;
 • Екскурзия -„Цветен Истанбул“ – 15 евро/при група мин.15 човека.Цената включва:транспорт + екскурзоводско обслужване + входни такса/;
 • Екскурзия -„Круиз по Босфора, ловния султански дворец "Кючюксу” и двореца "Берлейбей" 35 евро. /при група мин.20 човека Цената включва: трансфер до пристанището; билет за кораба;екскурзоводско обслужване; посещение на двореца „Кючуксу” и двореца "Берлейбей" с входни такси
 • Екскурзия „Истанбул от птичи поглед - небостъргача „Сапфир” - 25 евро
 • Екскурзия „Сърцето на Истанбул“- заявява се и се доплаща в офиса - 21 евро и включва: трансфер; екскурзоводско обслужване, входната такса за кулата Галата
 • Посещение на двореца "Долма Бахче" /при група мин. 20 души - 30 евро. Цената включва: екскурзоводско обслужване + входна такса + слушалки и посещение на харема/;
 • Екскурзия до WATERGARDEN ISTANBUL – 15 евро – Цената включва трансфер и екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод;
 • Единична стая - 130лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 69 години

Цените са ориентировъчни.

Плащанията се извършват по банков път по следните начини:

 • Депозит – 80лв. при записване;
 • Доплащане – до 14 дни преди отпътуване;
Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Необходими документи:

 • До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 • За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой туристи за провеждане на програмата: 40 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет не е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Допълнителни изисквания: Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: ____ човека.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Градска такса за хотелите по маршрута: В зависимост от категорията на хотелите в някои от посещаваните по маршрута градове и държави, се заплаща градска такса, която е или процент от нетната стойност на настаняването, или фиксирана стойност до няколко евро. Градската такса се заплаща задължително и на място, при напускане, на рецепцията на хотела. Конкретна информация за таксите по градове и държави може да видите в страницата Градски такси на нашия уебсайт.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

 • при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите;
 • при място на тръгване, различно от обявеното в програмата;
 • при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото;
 • при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532. ТУРОПЕРАТОРЪТ е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни на Република България с идентификационен № 417335. Застрахователят, с когото ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, с ЕИК 121130788, със седалище и адрес на управление: гр. София 1124, бул. "Симеоновско шосе" № 67А, и номерът на застрахователната полица е № 13062210000427 / 18.04.2022 г. с валидност от 00:00 ч. на 25.05.2022 г. до 24:00 ч. на 24.05.2023 г.


Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Повече информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите като ни потърсите чрез предоставените данни за контакт.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | За нас | Контакти | 0884842688