Истанбул - фестивал на лалето

20.04.2023 - 27.04.2023

С посещение на парк "Емиргян","Свети Стефан" и квартал Балат. За 20.04 - НЯМА МЕСТА,за 27.04 - 10 свободни места

Реф.​№80541

от 20.04.2023
258 лв.
4 дни
2 нощувки

ПРОГРАМА

1 ДЕН: 22:00ч. отпътуване от Пловдив от спирката на ОББ срещу хотел“ Тримонциум“ за Р.Турция. Нощен преход.

2 ДЕН: Рано сутринта пристигане в Истанбул - огромен съвременен град, бивша столица на три империи, прочут със своите великолепни забележителности. Панорамна обиколка в европейската част   с посещение на Българската желязна църква „Свети Стефан“, която е отворена отново за посещение на 07.01.18 г. и се намира също  на брега на залива Златен Рог. Разходка по тесните и стръмни улички с къщи боядисани в безброй ярки цветове, кафета, малки vintage и hand-made магазинчета и ателиета на квартал Балат. Това е стар еврейски квартал в Истанбул, в който следите от еврейски, арменски, православни и турски общности, разкриват пълно с истории минало. Балат е едно от онези места, които ти носят усещане за автентичност с историческите дървени къщи в ярки цветове и форми, из синагогите, джамиите и църквите от византийско и османско време. През 2003 г. кварталът заедно със съседният му квартал - Фенер са включени в списъка с обекти със световно културно наследство на Юнеско. 

Посещение на парк EMIRGAN, където се провежда световно известния фестивал на лалетата. Лалето се е превърнало в един от символите на Турция. Отглеждано е масово, с десетки различни сортове. Мястото е вълшебно - потънало в ароматни и цветни лалета.

Настаняване в хотел***. Свободно време. В 19:30 трансфер за  вечеря на кораб по Босфора с включени алкохолни и безалкохолни напитки неограничено количество, атрактивна програма Belly dance и DJ парти с музика за всеки вкус и възраст - срещу допълнително заплащане. Нощувка.

3 ДЕН: Закуска. От 09:00ч. Туристическа програма по желание срещу допълнително заплащане: - разходка с корабче по Босфора: мостът "Галата", кулата"Галата", пристанището, новия султански дворец "Долма Бахче", "Чираан Палас"-бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът"Ортакьой", отбранителните крепости, летния сулнатски дворец "Бейлербей", Кулата на девицата.  По желание посещение на новия султански дворец"Долмабахче" с местен екскурзовод на български език/ заявява се и се заплаща в България при група минимум 20 души/. „Долма бахче“ означава „запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което било затрупано, за да се построи първо градина, а след това прекрасния дворец. Свободно време.

17:00 часа: По желание: Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN ISTANBUL. Свободно време. Нов вкус на живот. Целият живот е структуриран около великолепния SHOW POOL. Изключитнелна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сълцето на WATERGARDEN Истанбул, притежава характеристиката, че е " най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа - 15 евро. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН: Закуска. По желание посещение на Мол + аквариум Aqua Florya ( срещу доплащане ) - голям развлекателен и търговски комплекс разположен на площ от 45 000 кв.м, а огромният Аквариум заема няколко етажа и е един от най-големите в света. Отпътуване за България. Пристигане вечерта в Пловдив.

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

 

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

Дати: 20.04.-23.04.23; 27.04.-30.04.23;  / нощен преход /

Цена: 258лв.

Пакетната цена включва:

 •         транспорт с комфортен автобус***;
 •         2 нощувки+2 закуски в хотел***;
 •         панорамна обиколка на Истанбул в европейската част с местен екскурзовод;
 •         посещение на българската желязна църква "Св.Стефан";
 •         разглеждане на цветния квартал"Балат";
 •          посещение на парк Емирган;
 •          медицинска застраховка;
 •          екскурзоводско обслужване.

Пакетната цена не включва:

 •          разходка с кораб по Босфора / 1ч. и 45мин./ - 20 евро;
 •          Нощен круиз по Босфора с богата вечеря  и програма  - /45 евро/;
 •          Посещение на двореца "Долма Бахче" / при група мин. 20 души - 40 евро.Цената включва: екскурзоводско обслужване + входна такса + слушалки/;
 •          WATTERGARDEN – 15 евро;
 •          Посещение на Мол Aqua Florya + аквариума - 10 евро /входната такса за аквариума се заплаща отделно/;
 •          единична стая - 85лв.;
 •          вход за Аквариума - 350ТL  за възрастен; 315 TL за дете; 

Цените са ориентировъчни.

Плащанията се извършват в брой или  по банков път по следните начини:

·         Депозит – 70 лв. при записване;

·         Доплащане – до 14 дни преди отпътуване.

 

Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF

Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Повече информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите като ни потърсите чрез предоставените данни за контакт.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | За нас | Контакти | 0884842688