Испания-Нова Година 2024 в центъра на Малага

Посрещане на Новата 2024 Година в центъра на Малага, Толедо и Мадрид

Реф.​№80575

27.12.2023
1290 €
8 дни
7 нощувки

ПРОГРАМА

1-ви ден:  27.12.2023 (Сряда):

  Излитане от летище София, Терминал 2 с полет на АК „България Еър” в 10:20 часа. Кацане на летище Мадрид в 12:55 часа. Посрещане на групата от представителя и екскурзовод по програмата в Испания. Ще се отправим към столицата на автономната област на Кастилия-Ла Манча, мястото от където произхожа героя Дон Кихот де ла Манча. Тази емблематична столица е Толедо, един от най-красивите градове на Испания. Заедно ще се изкачим с автобус до балкона El Mirador del Virgen del Valle, откъдето ще се насладим на невероятно красив пейзаж към стария град, реката Тахо и историческите мостове на града. След това ще направим пешеходна разходка през най-важните историкчески обекти, като ще влезем в Катедралата на Толедо Santa María. Ще посетим местен манастир, където монахините предлагат направени от тях сладкиши, един от които е известния mazapán toledano. Настаняване на групата в центалната част на Толедо HOTEL EUROSTARS TOLEDO 4* Свободно време.  Вечеря. Нощувка.

 

2-ри  ден:  28.12.2023 (Четвъртък):

  След закуска ще потеглим към Малага. Ще преминем през огромни площи засадени с лозя и житни култури, принадлежащи на автономната област Кастилия - Ла Манча,  един от универсално известните региони, благодарение на приключенията на Дон Кихот де ла Манча, герой, създаден от перото на Мигел де Сервантес, като по пътя ще спрем при винарната Bodegas Navarro López 1904, където ще можем да видим процесът на винопроизводство по традиционния начин от зоната на Валдепеняс. Ще посетим избите и другите елементи, които са били част от съоръженията.

След обиколката, ще има дегустация на две вина, по време на която ще можете да видите основните характеристики на виното, като го анализирате визуално, обонятелно и на вкус.

Непълнолетни лица не  участват в дегустацията на вино, на тях им се предлага  безалкохолна напитка, получена от грозде.

След това ще навлезем в областта Андалусия, земята на маслините. Настаняване в хотел NH MALAGA 4* намиращ се в централната част на Малага, в близост до историческия център на старата Малага с множество ресторанти, магазини, паметници и музеи, на пешеходно растояние от плажната ивица и до големия търговски център “El Corte Inglés Málaga”

Вечерна пешеходна обиколка на града в автентичната и модерна част, под светлините на осветените улици на един от най-пищно украсените  градове в Испания. Родно място на личности като Пабло Пикасо и Антонио Бандерас, градът е запазил почерка на финикийци, римляни, вестготи и маври. И до днес Малага вдъхновява всички посетители...  По време на разходката ще преминем през площада Plaza de la Merced с родната къща на великия художник Пабло Пикасо, ще се спуснем през автентичните лабиринтни улички на центъра, през Музея на Пикасо, за да  излезем в подножието на замъка Алкасаба, построен върху стара римска крепост от 1057 г. и най-стария Римски амфитеатър от I век пр.н.е. (отвън). Ще видим  и Музеят на Малага - сградата на бившата морска митница, в която се намират Музеят на изящните изкуства и археологическия музей на провинция Малага. Продължаване  към величествената Катедрала на Малага (1528г.), след което ще преминем през най-украсената централна търговска улица „Маркиз де Лариос“, която съединява Площад Марина и Площада на Конституцията - мястото, на което жителите на Малага традиционно отброяват последните минути на старата година с гроздови зърна, чаша вино, грандиозни концерти на живо, светлино шоу и заря, много танци и веселие. Връщане в хотела, Нощувка.

 

3-ти  ден:  29.12.2023 (Петък):

Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Кордоба.

Емблематичната Кордоба е бивша столица на римската провинция Бетика, перлата на независимото от Багдад емирство на Омаядите в Андалусия, превърнало се по-късно в Халифат. Градът изниква пред погледа ни под формата на пищен букет, образуван от многовековното присъствие на религии, култури, традиции, украсени с облика на несравнима мюсюлманска архитектура, успяла да се съхрани до днес. Ще имаме привилегията да се разходим из привлекателните тесни улички на старинния исторически град, с характерните андалуски дворове и бижутерски ателиета. Ще видим стария римски мост, площада на Триумфа и неговия паметник, короната на който е статуята на Свети Рафаел, еврейския квартал, където се ражда известния теолог, равин, лекар и философ Маймонид. Няма да пропуснем и да се отбием до улицата на цветята, парка Алболафия с репликата от старовременната водна нория, намиращ се до най-дългата река в Андалусия, назована с арабското име Гуадалкивир. Перлата на тази екскурзия е посещението ни отвътре на Джамията-Катедрала на Кордоба, паметник на ЮНЕСКО, един от най-важните монументи на целия западен мюсюлмански свят. Пред нашия поглед ще бъде прожектирана богата мозайка от великолепна мюсюлманска архитектура, допълнена с красиви арабески, трилистни арки, мавритански дъги, мраморни колони, епиграфски надписи. Всичко това комбинирано с християнския стил на Католическата църква създава огромен енигматичен символизъм и дълбока мистерия.

Свободно време, отпътуване от Кордоба. Връщане в хотела. Нощувка.

Цена: 75 евро / 147 лв. - възрастен;  60 евро / 117 лв. – дете до 11,99 г.

Цената  включва: екскурзовод и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Катедралата в Кордоба.

 

4-ти  ден:  30.12.2023 (Събота):

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до столицата Севиля.

Севиля, както много хора я наричат „град градина“ е столицата на Андалусия, изпълнена с легенди, митове и важни в историята на човечеството събития, някои от които са отплаването на Колумб в търсенето на „Индиите“ или околосветското пътешествие на Магелан. Различни са мненията относно създаването ѝ, като някои историци са убедени, че се дължи на тартезите. Но въпреки противоречията, с течение на вековете Севиля запазва мита за финикийския мореплавател Мелкарт, който стига до тази земя в 1000 г. пр. Хр. и изгражда първата търговска фактория, наричайки я Хиспалис. След смъртта му този герой ще бъде обожествен и назован Херкулес. По-късно тогавашния претор на Хиспания - Гай Юлий Цезар ще установи своята резиденция там и ще построи огромни защитни стени, наричайки я Колония Хулия Ромула Хиспалис. Алмохадите ще превърнат града в своя столица на Ал-Андалус, изграждайки огромната джамия ал-Халиба („Вечната“), минарето на която и до днес ще се запази като основа на известната камбанария, наречена Хиралда. Кралят на Кастилия Свети Фернандо III ще освободи града от мюсюлманското владение и след време неговите тленни останки ще бъдат положени в Кралския параклис на местната Катедрала. Тази огромна мозайка от култури е запазена и до днес и е видна зад всеки ъгъл на града. Пример за това е квартала Санта Круз, Златната кула до брега на река Гуадалкивир, старият Алказар на християнските крале, площад Испания, градините на Мурильо и преди всичко най-голямата готическа Катедрала в света - наречена Санта Мария де ла Седе. Ще имаме привилегията да минем през тези места, да влезем в Катедралата и да се насладим на най-големия олтар в християнството, на една невероятна архитектура, придружена от безброй картини, някои от които принадлежат на Сурбаран, Мурильо, Луис де Варгас, Педро де Кампаня, Гоя. Ще разгледаме и скулптури, направени от Педро де Миян, Педро Дуке де Корнехо, Педро Дункарт, както и да видим параклиси и саркофази на видни личности, между които фигурира и гробът на Христофор Колумб. След като приключим с нашата обиколка, ще имаме свободно време, за да можем да се насладим на този вълшебен и емблематичен град. Отпътуване от Севиля. Завръщане в хотела около 19:00 часа, свободно време. Нощувка.

Цена: 75 евро / 147 лв. - възрастен; 60 евро / 117 лв – дете до 11,99 год.

Цената включва: транспорт с автобус, екскурзовод на български език и местен екскурзовод.

 

5-ти  ден:  31.12.2023 (Неделя):

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Гибралтар и Марбея с посещение на яхтеното пристанище Пуерто Банус.

Гибралтар е сравнително малка задморска територия на Великобритания, която граничи с Испания. Още преди хиляди години е бил посещаван от финикийци, а според легендите тук се намират „Херкулесовите стълбове“, след като митичния герой разделя континента на две. По-късно това стратегическо място е било населено от мюсюлманите, след което два пъти преминава под владението на испанската монархия. Англичаните са тези, които го завладяват през началото на XVIII век и от тогава до момента територията е тяхна собственост. Тези исторически събития и много други играят важна роля в развитието му. Ще имаме възможността да се качим на малки бусове и да направим една много приятна и лека разходка из скалата, спирайки през цялото време на определени места за разглеждане. Ще минем до гробището на ветераните от битката при Трафалгар, през част от тунелите на скалата, ще продължим до най-южната меридианна точка, където ще слезем и ще можем да видим от едно място континента Африка (Мароко) и Испания (при подходящо време), намирайки се във владението на Великобритания. След кратка пауза ще продължим с бусовете, изкачвайки се на 300 метра надморска височина, за да посетим пещерата Сан Мигел, която ще ни изуми със своята красота под формата на сталактити и сталагмити. Цялата тази прелест се допълва от специални светлинни и звукови ефекти. Тук е и мястото за снимки с палавите берберски макаци – маймуни, символизиращи тази територия, живеещи на отделни групи. Ще посетим и една от хранилките на тези животни, от които ще можем да се насладим на невероятна гледка от високо. След като приключим, ще имаме свободно време за самостоятелна разходка из главната улица Мейн Стрийт за шопинг или кафе.

На връщане към хотела ще се отбием за кратко до така нареченото „испанско Монте Карло“, което е пристанището Пуерто Банус в Марбея. Свободно време. Завръщане в хотела около 18:00 часа. Новогодишна вечеря. Нощувка.

Цена: 75 евро / 147 лв. - възрастен; 60 евро / 117 лв. – дете до 11,99 г.

 

*НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТ В ЦЕНТЪРА НА МАЛАГА*

По желание с предварителна резервация – очквайте предложението ни!

 

6-ти  ден:  01.01.2024 (Понеделник)

Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Ронда.

Ронда е един вълшебен старинен град, разположен върху плато, формирано от високи отвесни скали, разделени на две в резултат на издълбаното с векове корито от течащата река Гуадалевин и свързани помежду си с грандиозен емблематичен арковиден мост наречен “Puente Nuevo”. От това магично място се прожектира една разкошна панорама, придаваща му характерния за него романтичен стил, придружен от старовременната архитектура на къщи, палати и музеи. Ронда е градът на бикоборството и пример за това е известната Арена на биковете, която ще имаме възможността да посетим. Минавайки през съоръженията и музеи, ще имаме възможността да научим повече за традицията на коридата, установена с векове в Испания, да се запознаем с историята на знаменити тореадори като Педро Ромеро, Манолете или фамилия Ордонез. След това посещение ще можем да се разходим из парка Аламеда и да надникнем през неговите тераси, от които ще се насладим на една прекрасна гледка. Ще минем през внушаващия мост, от който ще можем да видим типични андалуски къщи, хотели и ресторанти, построени по необичаен начин в отвесните скали на близо 100 метра над реката. Ще имате и свободно време, за да можете да се насладите на тази невероятна атмосфера или да седнете на някоя традиционна ухаеща на жасмин тераса. Не бива да пропускате и възможността да опитате типичното ястие на Ронда – Опашка на бик, придружено с чаша местно домашно вино. Връщане в хотела. Нощувка.

Цена: 70 евро / 137 лв. - възрастен; 55 евро / 108 лв. - дете до 11,99 г.

Цената включва: транспорт, екскурзовод на български език, вход за Арената на биковете.

Цената включва: транспорт с автобус, екскурзовод на български език, входен билет за пещерата Сан Мигел, мини бусове за панорамна обиколка в Гибралтар и спирка в Пуерто Банус, Марбея на връщане.

 

7-ми  ден:  02.01.2024 (Вторник):

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Мадрид.

По пътя - посещение  на величествения град Гранада и двореца Алхамбра (включено в цената).

Гранада - за нея казват, че е един от най-красивите градове в света. Поети, музиканти и артисти са били вдъхновявани от Гранада. Интерес представляват Албисинският квартал, дворецът Алхамбра - най-яркото произведение на арабското изкуство в Испания, впечатляващо съчетание на дворци и крепостни съоръжения. Алхамбра e паметник на ЮНЕСКО, представлява един от най-красивите природни и културни пейзажи в света, пищно украсена с преобладаваща в нея мистика, езотеризъм, херметизъм, символизъм, история, митове и легенди.  Алхамбра е алхимията на мъдреците, римата на поетите и пасажи от Корана, символизиращи божественото и човечеството. Тя представлява грандиозната съвкупност от палати, райски градини ухаещи на жасмин и азаара, разхлаждащи средата водни канали от реката Даро и резиденция на султаните. Алхамбра успява да запази и до днес своите културни ценности съчетани с магията на природата, въпреки тежкия товар на изминалото време. Ще имаме привилегията да посетим тези великолепни палати на назирските султани, на императора Карлос V, райските градини и резиденцията Хенералифе.

В определения от екскурзовода час, се отправяме с автобуса към внушителния дворец Алхамбра. Ще посетим назирските палати Мексуар, Комарес и Палатата на лъвовете, райските градини, които ще Ви пренесат векове назад. Дворецът на Карл V и градините на Хенералифе - лятната резиденция на султаните с много фонтани, градини, пейзажи и типична мюсюлманска архитектура. От тук можете да се насладите на прекрасна гледка към града и Сиера Невада. Панорамна обиколка на града. Свободно време за самостоятелна разходка. Възможност за обяд в район с множество ресторанти с типична кухня (по желание).

Посещението на Гранада включва: транспорт с автобус, екскурзовод на български език, местен екскурзовод за посещението на Алхамбра, посещение на града с местен придружител и екскурзовод, билет за Алхамбра и Градините на Хенералифе.

Отпътуване за Мадрид. Пристигане и настаняване в хотел в центраната част на града HOTEL VICTORIA IV 4*. Панорамна обиколка на Мадрид, включваща главните търговски и административни артерии: Гран Виа и Кастеляна с площад Колумб, Пуерта де Алкала, площад Испания - сърцето на града с градините Сабатини. Следва пешеходна разходка из площад Пуерта дел Сол, площад Майор, площад Ориенте с новата Катедрала, посветена на Мадоната от Алмодена. Въщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

8-ми  ден:  03.01.2024 (Сряда):

Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела и трансфер до летище Мадрид в 11.00 ч.

Полет до София с АК „България Ер” в 14:10 часа. Пристига на летище София - Терминал 2 в 18:40 часа.

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

 

Хотели

На човек

в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

 

Дете до 11,99 с 2-ма възрастни

 

Hotel Eurostars Toledo 4*

Закуска и вечера

 

NH Malaga 4*

Закуска

 

Hotel Victoria IV 4*

Закуска и вечера

1290 €/ 2523лв.

1769 €/

3459лв.

1169 €/

2287лв.

1092€/

2136лв.

 

По желание доплащане за стандартна вечеря в хотел NH Malaga 4*

 • Цена на вечеря за възрастен - 39,50 евро / 77 лева
 • Цена на вечеря за деца до 12 г. – 32 евро / 62 лева

 

Полетно разписание на АК „България Ер“

 • 27.12.23  София – Мадрид / 10:20 ч. –  12:55 ч.
 • 03.01.24  Мадрид – София / 14:10 ч. –  18:40 ч.

 

Пакетните цени по програмата включват:

 • Самолетен билет София – Малага – София с включени летищни такси и багаж 23 кг. чекиран + 10 кг. и ръчен в салона на самолета.
 • 7 нощувки в хотелите по програма (1 нощувка в Толедо; 5 нощувки в Малага; 1 нощувка в Мадрид);
 • 7 закуски и 2 стандартни вечери в Толедо и Мадрид,
 • Всички трансфери по програма;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро;
 • Обиколка на централната част на Толедо;
 • Обиколка на централната част на Мадрид
 • Пешеходна вечерна обиколка в центъра на Малага с екскурзовод на български език.
 • Посещение на винарната Bodegas Navarro López 1904 с дегустация;
 • Екскурзия до Гранада и посещение на двореца Алхамбра;
 • Посрещане и обслужване на български език от местен екскурзовод по  време на престоя в Испания.

Цените не включват:

 • Допълнителни екскурзии;
 • Новогодишна гала вечеря в ресторант в центъра на Малага;
 • Вечери в хотел  NH Malaga 4*
 • Разходи от лично естество;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”

 

Забележка:

 • Разпределението на допълнителните екскурзии по дни в програмата е примерно!
 • Точните дни на провеждане на екскурзиите ще бъдат  предоставени 2 седмици преди отпътуване!
 • Заявяването и заплащането на допълнителните екскурзии се извършва в България!
 • Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията!

 

Необходими документи:

Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на пътуване.

За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!

Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

 

Информация относно здравните изисквания:

Към момента няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Испания.

За допълнителна информация и съдействие, моля, не се колебайте да ни потърсите!

Необходим минимален брой участници за осъществяване на програмата: 30 човека!

Срок за уведомление при несъбран минимум: 30 дни преди заминаване.

 

Допълнителните екскурзии са по желание и са валидни при минимум от 20 човека!

Начин на плащане:

 • Депозит при резервиране и сключване на договор - 600 лева на човек.
 • Доплащане до 28.11.2023 г.
  Плащането се извършва в офисите или чрез превод по банкова сметка!

Срокове за анулации и неустойки:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет след заплащане на следните суми:

- до 30 дни преди датата на отпътуване: без неустойка

- от 31 дни до 20 дни-депозита

- от 20 до 0 дни: 100 % от целия договор

Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на границите на България и Испания.

В такъв случай туроператорът се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 15.12.2023г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Пътуване на лица с ограничена подвижност:

Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

Вид използвани транспортни средства по програмата:

- Самолет
- Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)

 

 

 

 
Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF

Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Повече информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите като ни потърсите чрез предоставените данни за контакт.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | За нас | Контакти | 0884842688