Екзотично Мароко с Мишо Иванов

Маракеш - Сахара

Реф.​№40434

22.05.2020
2347 лв.
8 дни
7 нощувки

ПРОГРАМА

 

1 ДЕН: Полет от София до Маракеш с AUSTRIAN Airlines (8:00 – 13:05ч.)

Посрещане на летището в Маракеш от наш екскурзовод и трансфер до Riad Maialou и Riad Marana или подобни. Настаняване, свободно време и вечеря.

2 ДЕН: Маракеш, Високият Атлас, Тизи Нтишка, Келат Мгоуна и Каньони Дадес

След като закусим ще потеглим от Риада в 8,30ч. преминавайки Високият Атлас през криволичещите пътища на Тизи Нтищка, където ще осъществим няколко спирки, за да направим снимки на този забележителен пейзаж. Ще преминем покрай града Варзазат, долината на розите при Келат Мгоуна (розите се събират началото на месец май), ще спрем за обяд (опционално), ще преминем през планината, чийто скали наподобяват пръсти на маймуна и за това се казва така. Когато пристигнем при Каньоните Дадес ще се изкачим с буса на най-високата им точка, ще оставим транспорта да се прибере празен до Риада ни, а ние ще слезем пеша (30 мин. път) наслаждавайки се на тези огромни и внушаващи скали. Настаняване в Hotel Babylon Dades или подобен. Вечеря.

3 ден Каньони Дадес, Каньони Тодра, Тоуруг, Тингдад, Ерфуд, ЕРГ ЧЕЕБИ-САХАРА!!!

След като закусим ще потеглим посока САХАРА. По пътя първо ще се отбием до величествените Каньони Тодра, любим кът на алпинистите в Мароко, известен с високите и стръмни скали и неописуемата гледка, която ни предоставя природата. След като направим разходка там ще продължим за Ерфуд. От този момент на там ще забележим как климата се променя, вече няма да има толкова зеленина, почвата ще е тотално различна и червеникава, а температурите ще се покачат. Трябва да бъдем наблюдателни, защото ще можем и да видим стада от едногърби камили. Ще спрем за обяд (опционално). Ще преминем през оазисите на Тоуруг и Тингдад. Малко преди да пристигнем до пустинята ще спрем, за да се ......спуснем под земята и да разгледаме изсъхналите стари водни подпочвени канали, наречени КХЕТАРА. След като приключим ни остават близо 40 мин. път до Ерфуд, град - оазис в Сахара, от където вече ще започнем да навлизаме в пустинята-отначало каменна и после ПЯСЪК. Там се намира ЕРГ ЧЕЕБИ (единствените пясъчни дюни в Сахара). По пътя ще посетим една от многобройните фабрики в зоната за обработка на мрамори с фосили, където ще ни разкажат историята и покажат процеса на производство им. След това посещение ще потеглим и настаним в нашия hotel Alberqe du Sud или подобен, който се намира в пустинята. Вечеря.

4 ДЕН: из САХАРА с джип 4х4 - Erg Chebi, Merzuga.

Този ден ще бъде ИЗКЛЮЧИТЕЛНО интересен тъй като ще се докоснем до автентичното Мароко. След като закусим ще потеглим с джипове 4х4, преминавайки през зони с втвърден пясък формирани от милиони години и пясъчни дюни, разкривайки един неуписуем пейзаж. След това ще тръгнем паралелно по границата на Алжир, за да стигнем до зоната от където се добиват фосили, запазени в земната кора от праисторически времена. По- късно ще посетим дълбоки мини/рудници (без да се спускаме в тях). Ще видим изоставено селце от французите по времето на Протектората, направено в стил ТАПИАЛ (кал, пясък и вода). Ще посетим местните номади живеещи далеч от цивилизацията в САХАРА, където ще научим за повече тях. Там ще бъдем техни гости и те ще ни почерпят чаша ментов берберски чай (магреби). След това ще минем през селцето на черните хора, които ще ни запознаят с тяхната култура и танци. Свободно време за обяд (опционално). Ще продължим като ще преминем през един оазис. Прибираме в hotel Auberge du Sud или подобен. Свободно време за релакс. Вечеря.

5 ДЕН: Пети ден - Сахара

След като закусим спокойно ще можем да наемем АТВ (опционално) за един час и да направим една разходка из дюните на Сахара, придружени от инструктор. Тези, които не желаят могат да останат в хотела и да се наслаждават на прекрасния ден. В 12.00 часа ще оставим стаите на хотела, след което ще обядваме (опционално) и ще изчакаме камиларите да ни предоставят камилите - на всеки един по една. Първо ще вземем със себе си най-необходимия багаж (останалият го оставяме в хотела до следващия ден). Тук започва най-ЕКЗОТИЧНОТО в тази екскурзия. На гърба на камилите ще преминем близо един час път, навлизайки вътре в САХАРА, където се намира нашия лагер заобиколен от дюни. Ще усетим тишината на пустинята, която те кара да настръхнеш. Ще оставим багажа ни в хаймите, където ще спим по-късно и веднага след това ще се изкачим на някой хълм, за да видим залеза на слънцето. След това ще вечеряме типична берберска храна и започва купона... При ясно време, ще можем да видим небе с много падащи звезди.

6 ДЕН: САХАРА - Варзазат

Сутринта рано ще можем да станем, за да видим впечатляващия пустинен изгрев. След като закусим на спокойствие, ще се качим на камилите и ще потеглим обратно към хотела, където се намира останалия ни багаж. От там ще потеглим с буса за Варзазат, минавайки през красивия оазис на Скоура, място с насадени палми, от които се добиват датили. По пътя е възможно да срещнем търговци, от които да си купим .......камилско мляко, но внимавайте, защото не понася добре на всеки. Ще спрем за обяд (опционално). Ще преминем през зоната, където се свързват Анти с Високия Атлас. Когато пристигнем във Варзазат, ще направим панорамна обиколка на града, ще минем покрай Студио Атлас (влизането в него не е включено в програмата), място, където са снимани филми, като Гладиатор, Сахара, Игра на тронове и т.н. Ще имаме един час свободно време в града. От там ще се настаним в Kazbah Zitoune Ouarzazate или подобен, който се намира извън града. Настаняване и вечеря.

7 ДЕН: Варзазат, Аит Бен Ходоу, Тизи Нтишка, Маракеш

След като закусим ще потеглим за Маракеш, но на 30 мин. път от Варзазат ще направим ОЩЕ ЕДНА ГОЛЯМА АВАНТЮРА. Ще посетим Аит Бен Ходоу, каазба град направен от кал, пълен с малки лабиринтни улички и много автентични и ПРАШНИ магазини. Тук са снимани филми, като Гладиатор с Ръсел Кроу, Игра на тронове. Важното в случая е че ще Ви оставим сами ( около два часа), без придружител, който само да Ви подвиква "Хааааайде група, тръгваме...." за да можете да се разхождате, снимате, гледате, контактувате и пазарувате, посещавайки различните местни ателиета, които предлага това автентично и старо място, обслужвано от локалните бербери, които няма да пропуснат да Ви предложат камили в замяна на нещо. Ще можете (опционално) да посетите къщите на жители от каазбата, да видим как живеят, къде готвят или спят. Знаете ли че вътре на повечето от тях до кухнята например се намира обора с животните, които отглеждат и ги дели само една отворена арка? Ще можете да видите как се рисува с шафран, ментов чай или лупа, автентични местни катинари, бижута, накити, картини, камъни, ножове, кожени стари чанти.... Като приключим и се убедим, че няма загубени, ще посетим местен традиционен ресторант (опционално), за да можем да обядваме. После потегляме през Високия Атлас за Маракеш - червеникавия град оазис. Ще пристигнем към 18.00 часа следобед и след като се настаним в Riad Maialou и Riad Marana или подобни, ще можете да си направите една разходка сами в града и да посетите площада Джема Елфна, Медината или зоната на Джамията Коутубия (от вън). На площада можете да видите разказвачи на приказки, танцьори, акробати, дресьори на маймуни или змии, комедианти, местна традиционна скара (яжте винаги там, където има най-много местни...), известните щандове за натурален сок от портокал, сладки, датили. Можете и да си направите традиционална татуировка с кана или да си пазарувате по многобройните щандове отворени до късно. По желание можем да влезем в местната автентична аптека (най-голямата в Маракеш), където ще ни направят презентация, след която ще можем да си купим различни подправки, като шафран, расалханут, нежела, кремове, помади, арганово масло, женшен, арника, азаара....100% натурални. Вечеря.

8 ДЕН: трансфер Риад/летище Маракеш

След закуска в предварително уговорен час ще пристигне бус, за да ни закара от Риада до летището на Маракеш. Полет Маракеш – София (13:55-23:00ч)

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

 

Дата: 22.05.2019

Цена: 2347 лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет с AUSTRIAN Airlines (Sof-Vie-Rak) с 20 кг чекиран багаж + 7кг ръчен;
 • 7 нощувки на база ПОЛУПАНСИОН в 4* хотели-риади със закуска и вечеря;
 • Трансфер от представител на фирмата в Маракеш-летище/хотел/летище;
 • Транспорт с климатик и шофьор;
 • Екскурзия с камили и спане в номадски хайми с включена традиционална вечеря;
 • Тур с джипове 4х4;
 • Посещения на забележителности и монументи обявени в ПРОГРАМА И МАРШРУТ;
 • Медицинска застраховка с покритие 5000€ за лица до 65 години;
 • Входни такси за всички обекти по програма с изключение на тези за които е дописано.

Цената не включва:

 • Единично настаняване (140 EU);
 • Алкохолни и безалкохолни напитки с вечерята по хотели и хайми;
 • Разходка с АТВ в пустинята (50 EU при минимум 6 човека);
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ по желание около 2,5 % от сумата.

Плащанията се извършват по банков път по следните начини:

 • Депозит – 40% от пакетната цена при записване;
 • Доплащане – до30 дни преди отпътуване.
Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Необходими документи:

 • До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 • За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой туристи за провеждане на програмата: 10 човека.

Максимален брой туристи за провеждане на програмата: 18 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: ____ дни преди датата на отпътуване.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет не е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Допълнителни изисквания: Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: ____ човека.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Градска такса за хотелите по маршрута: В зависимост от категорията на хотелите в някои от посещаваните по маршрута градове и държави, се заплаща градска такса, която е или процент от нетната стойнност на настаняването, или фиксирана стойност до няколко евро. Градската такса се заплаща задължително и на място, при напускане, на рецепцията на хотела. Конкретна информация за таксите по градове и държави може да видите в страницата Градски такси на нашия уебсайт.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

 • при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите;
 • при място на тръгване, различно от обявеното в програмата;
 • при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото;
 • при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532. ТУРОПЕРАТОРЪТ е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни на Република България с идентификационен № 417335. Застрахователят, с когото ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е "Групама Застраховане" ЕАД, с ЕИК 131421443, със седалище и адрес на управление: гр. София 1124, бул. "Цариградско шосе" № 47А, бл. В, ет. 3, и номерът на застрахователната полица е № 7500190000186/2019 г. с валидност от 00:00 ч. на 25.05.2019 г. до 24:00 ч. на 24.05.2020 г.


Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите в нашия офис.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | Booking.com | Контакти | 🆘 +359 88 484 2688