Ексурзия до Израел 2023 - Божи гроб и Рождество Христово

08.09.2023 - 11.12.2023

Екскурзия до Израел 2023 - Божи гроб и Рождество Христово с ТОП екскурзовод на български език

Реф.​№80574

от 08.09.2023
1550 лв.
5 дни
4 нощувки

ПРОГРАМА


1ден
Тел Авив - Яфо, Гроба на Свети Георги, Хайфа + Бахайските градини, Назарет, Канна Галилейска, Тиберия

Сборен час на летище София, Терминал 1 в 04:20 часа , полет за Тел Авив в 06:20 ч. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 08:50 ч. Преминаване на всички митнически формалности. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Програмата започва с град Лод – древна Лида Палестинска, намиращ се в близост до летището. Посещение на църквата "Свети Георги", където се намира гроба на светеца /посещението на Лод и черквата Св. Георги зависи от това дали ще бъде отворена в момента на посещение, поради плаващото й работно време/. Черквата е гръцка ортодоксална и в нея се пазят и оковите на Светеца, за които се смята, че имат лечебна сила. Продължаваме с космополитния Тел Авив и панорамна обиколка  на града с автобуса. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишениe, от където се открива красива гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района на старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни. Отпътуване за Хайфа - Панорамна автобусна обиколка на Хайфа с изкачване на планината Кармел със спиращи дъха гледки към залива на града. Спирка и фотопауза с поглед към Бахайските градини – шедьовър на ландшафтната архитектура, в които се намира Храмът на Баб – светилището на мира и любовта, и гробница на Баб – основателят на бахайската вяра. Деветнадесет тераси - градини, завършени през 2001 г., обкръжават храма на Баб и показват красотата и майсторството на бахайските градинари. Много често посетителите сравняват мястото с известните градини от миналото, градините на Версай или древните Висящи градини на Вавилон. Терасите се простират на повече от километър по склона на планината Кармел, преобразявайки лицето на мястото, отдавна известно като "Свещената Божия планина".  Отпътуване към Назарет: посещение и разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи благата вест, че тя ще роди божия син Исус. Отпътуване към Тиберия, преминаване през Кана - Галилейска - мястото на първото чудо на Исус, когато превръща водата във вино на селска сватба. Настаняване в хотел в Тиберия. Вечеря. Нощувка.

2ден
Тиберия - Ярденит - Галилейско Езеро - Капернаум - Табха - Хълмът на Блаженните

Закуска. Християнска Галилея - еднодневна екскурзия около Галилейското езеро. Посещават се всички християнски обекти, свързани с проповедите и чудесата на Исус Христос.  Изкачване с автобус на планината на Блаженствата, където Исус чрез своята проповед дава на хората блаженствата. Посещение на "Църквата на Блаженствата", известна с красивите си градини и величествени гледки към Галилейското езеро. Следва Табха - мястото, където Иисус нахранва 5000 души с пет хляба и две риби. Отпътуване за Капернаум – родното място на Свети Петър и мястото, където Исус срещнал първите си ученици, и също така споменат като дом на апостолите Петър, Андрей, Яков, Йоан и Матей. Разглеждане на къщата на Апостол Петър и посещение на древната синагога, в която Исус е проповядвал. Програмата продължава с невероятно красива и впечатляваща разходка с голяма лодка с много изненади по време на пътуването във  водите на свещеното Галилейско езеро, наричано още Галилейско море, Тивериадско езеро (море), Генисаретско езеро (море), Кинеретско море (Хинарот), Кинеретско езеро (Ям Кинерет, Кинерет) и най-голямото сладководно езеро в Израел. Разположено е на 209 м. под морското ниво, което го прави най-ниско разположеното сладководно езеро на земята и второто най-ниско разположено езеро в света след Мъртво Море, което е солено езеро. От езерото се разкрива прекрасна гледка към Голанските възвишения. Възможност за обяд в ресторант на бреговете на езерото, където се предлага местният специалитет - рибата на Свети Петър или друго по избор за тези, които не обичат риба. Преминаване през Ярденит - мястото на кръщението на Исус в река Йордан. Отпътуване към Витлеем. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

* Възможност за допълнителна екскурзия на "Нощен Йерусалим".

3ден
Витлеем – Мъртво море – Йерихо – Каср Ал Яхуд

Закуска. Разглеждане на Витлеем /Байт Лахем - „Къща на хляба"/ – родния град на Исус. Разглеждане на базиликата „Рождество Христово", най-голямата забележителност в града, където според Библията е роден Исус Христос. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град.  Отпътуване към Мъртво море. По пътя посещение на древния град Йерихон. Смята се, че е един от най-старите непрекъснато населявани градове на света, възникнал 11–9 хилядолетие пр.н.е. На 258 м. под морското равнище, Йерихон е най-ниско разположеният град на земята. Тук се намира манастира на изкушенията Карантал - "Свети Георги" /гръцки - православен/, разположен в скалите, където Иисус Христос среща дявола и е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Отпътуване и посещение на Каср Ал Яхуд – новоткритото място на брега на река Йордан, намиращо се на самата границата на Израел с Йордания, за което се смята, че е мястото, където Йоан Кръстител кръщава Исус Христос в река Йордан. Възможност за второ потапяне /кръщаване/ във водите на реката. Отпътуване към Мъртво море - разположено на 430 м. под морското равнище (към 09.2015 г.). Преди милиони години Мъртво море е било свързано със Средиземно море, но горещините и изпаряването на водата са прекъснали тази връзка. Оттогава Мъртво море чезне под жаркото слънце. „יָם הַמֶּלַח“ – Соленото море на иврит или „البحر الميت‎‎“ – Мъртво море на арабски е гранично за Израел и Йордания. В днешно време се намира на около 430 м. под морското равнище, като това е променлива величина, защото всяка година нивото му пада с 1 м. и водите му се отдръпват с около 5 м. Има площ от около 1020 км2. Дълго е около 76 км. и широко 18 км., като най-дълбоката точка е на 430 м. Съдържанието на сол във водата достига до 34% (за сравнение солеността на Черно море е около 1,7%). Спираме до Кумран и пещерите, където са намерени прочутите Кумрански ръкописир. През 1947 г. арабски пастир попаднал случайно на пергаментови свитъци с ръкописи на древноеврейски език на Стария Завет. Наречени са "Свитъци от Мъртво море" или "Кумрански ръкописи". Представляват десетки късчета от изсъхнал папирус, които съдържат в крайно фрагментиран вид всички Старозаветни книги (без Книга Естир), както и много небиблейски свитъци. Свитъците от Мъртво море са древни юдейски ръкописи, повечето от които са написани на еврейски, някои на арамейски и съвсем малко на гръцки. Много от свитъците и от частите от свитъци са на повече от 2000 години, датиращи от времето преди раждането на Исус. Посещение на кибуца Калия за обяд. Свободно време и възможност за къпане в Мъртво море на организиран за целта плаж. Връщане във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

4ден
Йерусалим, Гетсиманската градина, Гробът на Дева Мария, Стената на плача, Тайната вечеря, Вия Долороса – кръстния път, Божи Гроб

Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Разглеждане на Светите места, започвайки от Панорамата, намираща се над Гетсиманската градина, откъдето ще се види спираща дъха гледка към Свещенният Град - Йерусалим. На място имате възможност да се качите и снимате с камила или бяло магаре (Исус Христос влиза в Йерусалим на бяло магаре). Слизане към Гетсиманската градина. И до днес на това място безмълвно стоят хилядолетните маслинови дървета, станали свидетели на библейската сцена по залавянето на Исус от римските войници. Посещение на църквата на всички нации, където се намира мястото, на което Исус се моли за последен път преди да бъде предаден. Следва посещение на църквата на Дева Мария, където се намира гро­бът на Све­та Бо­го­ро­ди­ца. Над не­го е из­диг­нат храм и го­ля­мо стъл­би­ще води надолу към на­о­са, къ­де­то е ка­мен­но­то ло­же, при­е­ло тя­ло­то на Бо­жи­я­та Май­ка. На то­ва мяс­то, след ка­то е пог­ре­ба­на от апос­то­ли­те, тя­ло­то й се въз­на­ся на не­бе­то и от­но­во е съ­е­ди­не­но с ду­ша­та й. Зад гро­ба, кой­то ед­нов­ре­мен­но е и цър­ко­вен ол­тар, вър­ху спе­ци­а­лен пос­та­мент е ико­на­та “Св. Бо­го­ро­ди­ца Йе­ру­са­лим­с­ка” – съ­ща­та, ко­я­то гос­ту­ва у нас през 2000-та го­ди­на и пре­диз­ви­ка не­ве­ро­я­тен нап­лив от вярва­щи. Отпътуване към най-свещенното за всички евреи място " Стената на плача" - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Названието идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. Продължаваме към мястото на "Тайната вечеря" -  едно от няколкото големи събития в земния живот на Исус Христос, които са записани в Библията, като последното ядене на Исус Христос с учениците Си преди арестуването Му и разпъването на кръста. Посещение на на гробницата на Цар Давид. Минаване по "Виа Долороса" - Пъ­тят на Стра­да­ни­е­то или Пъ­тят на Кръс­та. Започва от Лъвската порта, като със спе­ци­ал­ни зна­ци са от­бе­ля­за­ни мес­та­та, къ­де­то е спирал Хрис­тос по пъ­тя към Гол­го­та /общо 14 спирки/, съх­ра­ни­ли па­мет­та за пос­лед­ни­те ми­го­ве на Спа­си­те­ля. “Пъ­тят на Стра­да­ни­е­то” свър­ш­ва в цър­к­ва­та на Бо­жи гроб. Обикно­ве­но пок­лон­ни­ци­те най-нап­ред се спи­рат на “Пло­ча­та на по­ма­за­ни­е­то”, ко­я­то е точ­но сре­щу вхо­да. Но за да из­вър­ви­те це­лия кръс­тен път на Спа­си­те­ля, тряб­ва пър­во да се от­би­е­те в дяс­но от вхо­да. Мал­ка ви­та стъл­ба ще ви из­ка­чи на Гол­го­та - въз­ви­ше­ни­е­то, къ­де­то е раз­пъ­нат Иисус. Тук са 11-та и 12-та спир­ка от “Виа до­ло­ро­са”.  Последната 14-та спирка е Божи Гроб - главното светилище в християнския свят, което е гробницата, в която е бил погребан Спасителя. Ку­по­лът, кой­то се из­ди­га над ро­тон­да­та и Бо­жи гроб, е на­ре­чен “ом­ф­лос” – т.е. пъп и хрис­ти­я­ни­те смя­тат то­ва мяс­то за пъп, цен­тър на све­та. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5ден
Летище Бен Гурион, полет до София

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за летище „Бен Гурион“. Полет за България в 09:20 ч. Пристигане на летище София в 12:10 ч.

... историята продължава със сладкото завръщане у дома, където Ви очакват Вашите близки, приятели и роднини, за да разкажете на живо богатите си впечатления от тази наситена с емоции екскурзия :)  До нови срещи!

 

 

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

Цените по-долу са в лева и са валидни за ранни резервации, направени до 30.06.2023 г.
или до изчерпване на местата за съответната дата!

 

Дати Възрастен в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Дете от 2,99 -10,99 г. с двама възрастни в двойна стая Единична стая
08.09. 1550  1550 1520 1899
19.09 1550  1550 1520 1899
18.10 1550 1550 1520 1899
21.11 1550 1550 1520 1899
05.12 1550 1550 1520 1899
11.12 1550 1550 1520 1899

 

Пакетните цени включват:
 • Самолетен билет София - Тел Авив - София;
 • Летищни такси 
 • 1 бр. ръчен багаж - до 10 кг. с размери: 40 х 30 х 20 см.  без колелца - мека раница или сак;
 • Трансфери летище - хотел - летище;
 • 4-ри нощувки със закуски и вечери;
 • 1 в Тиберия 3*;
 • 3 във Витлеем 3* ;
 • Екскурзовод на български език по целия маршрут;
 • Луксозен автобус с безплатен WIFI;
 • Слушалки по време на цялата екскурзия;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Всички екскурзии по програмата;
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • Официален Сертфикат за хаджийство;
 • Медицинска застраховка асистънс с покритие 10 000 евро
 • Водач на групата от България;
Пакетните цени не включват:
 • Бакшиши в размер на 8 долара на турист на ден = 40 щатски долара (доплаща се задължително на място в щатски долари);
 • Обяд в рибен ресторант при Галилейско езеро – 25 евро /49 лв./;
 • Нощен Йерусалим – 25 евро = /49 лв./ - изпълнява се при минимум 25 записани туристи;
 • Доплащане на медицинска застраховка за лица над 69 г. - 10 лв.;
 • Застраховка "Отмяна на Пътуване" - условията ТУК;
 • Лични разходи;
 • Информация за цените на багажа за полети София – Тел Авив – София – обновено на 01.05.2023 г. - цените по-долу са за двете посоки и подлежат на препотвърждение!
 • Wizz Priority – Багаж с колелца  (55 Х 40 Х 23 см. ) с максимално тегло 10 кг. с предимство на гише за чекиране и качване на борда с предимство – 202 лв. 
 • Чекиран куфар до 10 кг. – 248 лв.
 • Чекиран куфар до 20 кг. – 352 лв.
Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Важно:

 • Допълнителните мероприятия и екскурзии се заявяват предварително в България и се заплащат на място в Израел!
 • Цените за доплащане на багаж са валидни при заявяване и заплащане към агенцията. Цените не са валидни при заявяване на допълнителен багаж директно на летището, непосредствено преди полета. Тогава влизат в сила други тарифи на авиокампия Уиз ер.
 • В процеса на резервацията можете да изберете и конкретно място в самолета срещу допълнителна такса. Цената на услугата варира, затова моля попитайте на нашите телефони или на място в офиса.
 •  Ако решите да не избирате място в самолета, налично място автоматично ще ви бъде разпределено на случаен принцип при процеса на чекиране. 
 • Препоръчваме допълнителна застраховка " Отмяна на пътуване". Информация относно тази застраховка, можете да получите по телефона, в офиса или от нашия сайт - ТУК , Такава застраховка може да бъде сключена в седемдневен срок от датата на сключване на договора за пътуване!
 •  Местата в самолета се разпределят на случаен принцип от авиокомпанията. Възможно е гарантиране на място или съседн иместа в самолета, само срещу доплащане. Ориентировъчна цена за резервирана седалка в двете посоки от 79 лв. на човек в двете посоки! Цената подлежи на проверка и препотвърждение!
 • Часовете на полета могат да бъдат променяни от авиокомпанията и подлежат на препотвърждение!
 • Туроператорът си запазва правото да проеня последователността на програмата във връзка с по-добрата организация или промени в полетни разписания и обстоятелства налагащи това.


Описание на допълнителните екскурзии:

 • Нощен Йерусалим – 25 евро /49 лв./ - нощна панорамна обиколка с автобус и гид на български език, разходка из панорамните и красиво осветени хълмове на Йерусалим + нощно посещение на парламента на Израел - Кнесет, Меа Шеарим - кварталът на ултраортодоксалните евреи, известни като харедими.
 • Обяд в рибен ресторант на брега на Галилейско езеро 25 евро /49 лв./ - яде се рибата на Св. Петър /ако не обичате риба, може да се заяви пилешко месо или вид кебап/  - Обяда включва богата шведска маса с различни и разнообразни салати и предястия, цяла риба, за десерт кафе и фурми!

☑️ Допълнителните екскурзии се заявяват предварително в България до датата на заминаване и се заплащат на място в Израел!
 
Хотели по програмата:
Тиберия: хотел Astoria 3* www.astoria.co.il  - или подобен
хотел King Solomon 3* www.kingsolomontib.co.il - или подобен

Витлеем: хотел Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/  - или подобен
хотел Shepherd Betlehem 4* http://www.shepherdbethlehem.com - или подобен


Условия за резервация:

Депозит при резервация 500 лв. на човек.
Пълно плащане до 35 дни преди датата на отпътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туриста.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: задграничен паспорт валиден поне 6 месеца след датата на връщане.
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!


Забележка:
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма;
Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.82 лв., при промяна на курса с повече от 2%, туроператорът си запазва правото да  промени цената!

Срокове за анулация и неустойки: 

До 91 дни преди датата на заминаване - анулация без неустойка;
Между 90-ия и 36-ия ден преди датата на заминаване - неустойка в размер на депозита;
При по-малко от 35 дни преди дата на заминаване -  неустойка в размер на 100% от стойността на екскурзията.


Информация за условията за багаж на Wizz Air, можете да прочетете подробно в линка - ТУК
Информация за пътуване до Израел във връзка с COVID -19  Актуализирано на 03.01.2023 г.

Няма никакви изисквания за ваксинация, тестове и декларации. Влизането в Израел е напълно свободно.

Полетно разписание за дати в 2023 г.

Дата и номер на полет Летище Излита                          Летище Каца
 полет W6 4427 София – Терминал 1 06:20 ч.              Тел Авив Терминал 1 08:50 ч.
полет W6 4428 Тел Авив – Терминал 1 09:20 ч.            София – Терминал 1 12:10 ч.


 * Местата в самолета се разпределят на случаен принцип от авиокомпанията!
** Часовете на полета могат да бъдат променяни от авиокомпанията и подлежат на препотвърждение!

 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532. ТУРОПЕРАТОРЪТ е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни на Република България с идентификационен № 417335. Застрахователят, с когото ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, с ЕИК 121130788, със седалище и адрес на управление: гр. София 1124, бул. "Симеоновско шосе" № 67А, и номерът на застрахователната полица е № 13062210000427 / 18.04.2022 г. с валидност от 00:00 ч. на 25.05.2022 г. до 24:00 ч. на 24.05.2023 г.

Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Повече информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите като ни потърсите чрез предоставените данни за контакт.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | За нас | Контакти | 0884842688