Екскурзия до Кападокия

02.06.2022 - 01.09.2022

Анкара - Кападокия - Коня - Бурса

Реф.​№10421

от 02.06.2022
490 лв.
6 дни
5 нощувки

ПРОГРАМА

 

1 ДЕН: Пловдив - Анкара

Отпътуване от София  от Пловдив в 06:00 ч. от паркинга на хотел" Тримонциум" по маршрут: Свиленград - Истанбул - Анкара. Пристигане в Анкара. Настаняване в хотел***. Вечеря. Нощувка.

 

2 ДЕН: Анкара - Кападокия

Закуска. Туристическа програма в град Анкара - столица на Република Турция и един от най-оживените градове в страната - Мавзолеят на Ататюрк, Националният площад с конната статуя на Ататюрк. Възможност за разглеждане на музея на Анадолските цивилизации, в който се съхранява уникална по рода си колекция от експонати от палеолита и неолита, както и находки, свързани с хетите, с фригийците и с римската цивилизация. Отпътуване за Кападокия.  Фотопауза при соленото езеро - Туз Гьолу, разположено на 905м. надморска височина. Настаняване в хотел***/**** в района на Кападокия. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане - посещение на представление с ориенталски танци. Нощувка.

 

3 ДЕН: Кападокия (Каймаклъ - Аванос - Зелве - Пашабаа - Юргюп - Гьореме - Учхисар) - люлката на ранното християнство

Закуска. Туристическата програма, включена в пакетната цена с местен екскурзовод. Разглеждане на произведения на местни грънчари в Аванос /наричан в древността Венеса/, изработени по традиционен начин, запазен още от времето на хетите. Посещение на емблематичната местност Зелве - с три долини и с няколко селища от жилища в скалните комини, в които живеели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници, а според преданията преди тях те са били обитавани от добри духове. Програмата продължава с Пашабаа - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Следва разглеждане на Юргюп - едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими. Посещение на долината на Гьореме (UNESKO), изпъстрена с характерните за цяла Кападокия скални пирамиди и няколко църкви, издълбани в скалите от първите христиани, установили се в района по време на Римската империя - Църквата с ябълката, Църквата Света Варвара и др. Отпътуване към град Учхисар с неговата цитадела, от върха на която човешкият поглед може да обхване цялото вълшебство на околния пейзаж. Връщане в хотела. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на шоу на "Въртящите дервиши". Вечеря. Нощувка.

 

4 ДЕН: Кападокия - Коня - градът на танцуващите дервиши

По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия (мероприятието се провежда рано сутринта около 05:30ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат. Кападокия е смятана за най-впечатляващото и вълнуващо място за полет с балон). Закуска.

Посещение на подземния град Каймаклъ - най-големия в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80м. дълбочина и е съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения на няколко нива, свързани с тунели. Отпътуване за Коня. Коня е зелен оазис насред гола равнина, център на анадолския ислям. Тук е основан световноизвестния орден на Руми. Посещение на гробницата на ислямския философ Мевляна Джелаладдин Руми от XIII век - създател на учението и ордена на въртящите се Дервиши - търсещи любов , толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние. Дервишите смятат, че чрез въртенето около собствената ос, духът се освобождава, отърсва се от земното и тленното и успява да се устреми към божественото.

Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

5 ДЕН: Коня - Бурса

Закуска. Отпътуване за Бурса. По пътя разглеждане  гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Посещение на чаршията за порцелан в Кютахя, свободно време за обяд и възможност за покупка на сувенири. Пристигане в Бурса - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия - Улуджами - с 20 блещящи малки купола и забележителен шадраван (фонтан) във вътрешната й част. Настаняване в хотел***/****. Вечеря. Нощувка.

 

6 ДЕН: Бурса - Пловдив/София

Закуска. Разглеждане на етнографския комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей, Големия чинар /800м./. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив късно вечер.

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

 

Дати: 02.06-07.06.22г.; 01.09.-06.09.22г.

Цена: 490 лв. при направена резервация и внесен депозит в размер на 30% в брой или по банков път до 21.03.22, след тази дата – 528лв.

 

Цената включва:

 • транспорт с комфортен автобус***;
 • 1 нощувка + закуска + вечеря в хотел****  в Анкара;
 • 2 нощувки + 2 закуски + 2 вечери в хотел***/***** в района на Кападокия;
 • 1 нощувка + закуска + вечеря в хотел*** в Коня;
 • 1 нощувка + закуска + вечеря в хотел***/**** в Бурса;
 • екскурзиите се осъществяват с местен екскурзовод на български език, придружаващ групата по време на пътуването;
 • представител на фирмата;
 • медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

 • входните такси на музейните обекти и допълнителните мероприятия:
  • Представление с ориенталски танци - 30 EUR(с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, гостите стават свидетели на едно истинско представление); шоу на "Въртящите се дервиши" (около 40 мин. същевременно докосвайки се до турските традиции и до церемонията на Дервишите, която пресъздава мистичния цикъл на съвършенството) - 25 EUR (при записани минимум 20 туристи двете мероприятия се осъществяват със собствен автобус, при събран недостатъчен минимум туристи - трансферът се осъществява с местен автобус с доплащане в размер на 5 EUR ), летене с балон над Кападокия - 140 EUR
  • Музеят на Анадолските цивилизации в Анкара  - 60 TRL, Кападокия - Каймаклъ 75 TRL, деца до 12г. - безплатно, Гьореме - Музей на открито - 100 TRL, деца до 12г. - безплатно, Ючхисар крепостта - 7 TRL за възрастни, за деца до 12г. - 3 TRL, Зелве - вход за комплекса - 30.00 TRL, деца до 12г. безплатно  (музейните такси се заплащат в турски лири, желателно обмяната да е от България ); входна такса за гробницата на Мевляна, Коня - 5TRL , при група над14 човека се заплащат задължително и слушалки - 3 лири;

 

Начин на плащане:

 • Депозит – 30% от пакетната цена при записване;
 • Доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт (валиден международен паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната);
 • Деца под 18 г. пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно – копие и оригинал.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на пътуването: 40 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Градска такса за хотелите по маршрута: В зависимост от категорията на хотелите в някои от посещаваните по маршрута градове и държави, се заплаща градска такса, която е или процент от нетната стойнност на настаняването, или фиксирана стойност до няколко евро. Градската такса се заплаща задължително и на място, при напускане, на рецепцията на хотела. Конкретна информация за таксите по градове и държави може да видите в страницата Градски такси на нашия уебсайт.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Допълнителни изисквания: Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532. ТУРОПЕРАТОРЪТ е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни на Република България с идентификационен № 417335. Застрахователят, с когото ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, с ЕИК 121130788, със седалище и адрес на управление: гр. София 1124, бул. "Симеоновско шосе" № 67А, и номерът на застрахователната полица е № 13062210000427 / 18.04.2022 г. с валидност от 00:00 ч. на 25.05.2022 г. до 24:00 ч. на 24.05.2023 г.


Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Повече информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите като ни потърсите чрез предоставените данни за контакт.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | За нас | Контакти | 0884842688