Самолетна екскурзия в Рим

10.11.2019 - 16.12.2019

Самолетна екскурзия с включена панорамна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език

Реф.​№10432

от 10.11.2019
398 лв.
4 дни
3 нощувки

ПРОГРАМА

 

1 ДЕН: Отпътуване за Рим  от летище София – Терминал 2 с директен полет на Райън Еър в 06:40 ч. (Среща с групата 2 часа по-рано – 04:40 ч.). Кацане в 07:30 ч. местно време. Трансфер до хотела (заплаща се допълнително). От 10:30 ч. пешеходна панорамна обиколка на Рим с местен екскурзовод  на български език (около 3,5 часа, ползва се градски транспорт): Испанските стълби, фонтана Ди Треви (кратък престой  за кафе и фото пауза); търговската улица Via del Corso, пиаца Венеция с монумента, посветен на Виторио Емануеле; Капитолийския хълм, Римския форум, колоната на Траян и Колизеума – разглеждат се отвън. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН: Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Рим.

По желание: посещение на Ватикана, Ватиканските музеи и Сикстинската капела с местен екскурзовод на български език. Посещението е с предварителна резервация, запазен час,закупуване на билети и аудио гид. Обиколката на музеите е около 3 часа. Следва посещение на базиликата "Свети Петър", завършена през 1626 г., където може да се насладите на шедьовърът на Микеланджело "Пиета". Свободно време с възможност за изкачване на купола на "Св.Петър". Изкачването на 537-те стъпала си е истинско изпитание и във физически, и в емоционален аспект. Веднъж достигнали върха обаче, изпитвате наслада – пред вас се открива великолепна панорама на 360 градуса (входна такса 10 евро). Самостоятелно разглеждане отвън на замъка Сант Анджело, Двореца на правосъдието, площад Навона, Пантеона и др. Нощувка.

3 ДЕН: Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Рим.

По желание: полудневна екскурзия до Тиволи. Посещение на Вила Десте, под закрилата на ЮНЕСКО. По време на екскурзията ще научите интересни неща за ренесансовата епоха. Ще видите още и световно известният фонтан на Нептун, както и ще се разходите в една от най-екстравагантните градини на Италия. (Програмата включва трансфер и екскурзоводско обслужване.)

По желание: пешеходен тур "Християнски Рим". Посещение на църквите: "Сан Джовани ин Латерано" (най-старата и най-главна от четирите папски базилики в Рим, официалната катедрала на Рим, седалище на римския епископ- папата;), "Сан Клементе" с гроба на Св. Константин-Кирил Философ и "Сан Пиетро Ин Винколи" (или "Свети Петър в окови" – една от най-старите църкви на Рим, осветена през V век от папа Сикст III. Църквата съхранява един от шедьоврите на  Микеланджело – статуята на Мойсей и част от веригите, с които е бил окован Св. Апостол Петър, преди да бъде разпнат).  НОВО - посещение на базиликата „Сан Паоло фуори ле Мура“ втората по големина базилика в Рим след „Свети Петър“ във Ватикана. 

Тя е една от четирите велики базилики в Рим, една от дванадесетте папски базилики в целия свят, непосредствено подчинени на римския папа, и една от седемте поклоннически църкви в Рим.

През 1980 г. като част от историческия център на Рим и владенията на Ватикана, базиликата е обявена за част от световното културно наследство под закрилата на ЮНЕСКО.

Нощувка.

4 ДЕН: Закуска (сух пакет). 05:15 ч. трансфер (заплаща се допълнително)  до летище Чампино. В 08:00 ч. излитане за София с директен полет на АК Райън Еър. Пристигане в 11:00 ч.

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

 

ПОСОЧЕНИТЕ В ОФЕРТАТА ЦЕНИ СА ВАЛИДНИ ЗА ОГРАНИЧЕН БРОЙ МЕСТА И БИЛЕТИ И ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ ЗА КОНКРЕТНАTA  ДАТА НА ПЪТУВАНЕ.

Дати: 10-13.11.2019; 17-20.11.2019; 24-27.11.2019; 29.11-02.12.2019; 01-04.12.2019; 06-09.12.2019; 08 -11.12.2019; 15-18.12.2019

Цени: от 478 лв. за датите през ноември

Цени: от 398 лв. за датите от декември

Цената включва:

 • двупосочен самолетен билет София – Рим – София на АК Райън Еър с включени летищни такси;
 • малка ръчна чанта с размери до 40 x 20 x 25 см;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 2*/3* в Рим;
 • панорамна обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език;
 • водач от  България (при група от минимум 15 туристи);
 • медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро

Цената не включва:

 • трансфер летище-хотел-летище – 48 лв.;
 • 10 кг чанта на борда (55 х 40 x 20 см) – 48 лв на човек (ВАЖНО – моля имайте предвид, че цената на багажа не е константна и варира според датата на пътуване; общо за двете посоки)
 • Чекиран багаж до 20 кг – 100 лв (ВАЖНО – моля имайте предвид, че цената на багажа не е константна и варира според датата на пътуване; общо за двете посоки);
 • Приоритетно качване в самолета и втора ръчна чанта до 10 кг с размери 55х40х20 см: при резервация – 48 лв на човек общо за двете посоки; след направена резервация – 60 лв на човек общо за двете посоки
 • туристическа такса, платима лично от туриста на рецепция в хотела – 4 евро на ден;
 • доплащане за единична стая – 69 лева на вечер (177 лв. общо за трите нощувки;
 • слушалки за панорамната обиколка, посещението на Ватикана и базиликата "Свети Петър", тур "Християнски църкви" – по 3 евро  на тур;
 • посещение на Ватикана – 79 лева;
 • екскурзия до Тиволи – 65 евро при група от минимум 8 туристи;
 • тур "Християнски църкви" – 35 лева (не включва билет за криптата на Сан Клементе - 10 евро);
 • билети за градски транспорт (около 10 евро за целия престой),разходи от личен характер;
 • безплатно онлайн чекиране е възможно 2 дни преди датите на отпътуване и на връщане! Ако желаете да получите бордните карти за полетите по-рано, авиокомпанията таксува по 20 лева на пътник.

Плащанията се извършват по банков път по следните начини:

 • Депозит – 50% от пакетната цена при записване;
 • Доплащане – до 29 дни преди отпътуване.

Забележки:

 • Безплатно онлайн чекиране е възможно 2 дни преди датите на отпътуване и на връщане! Ако желаете да получите бордните карти за полетите по-рано, авиокомпанията таксува по 16 лева на пътник.
 • Обявените цени са за един възрастен настанен в двойна стая. За единично настаняване има различни цени посочени в офертата.
 • Внесеният аванс е невъзвръщаем.
 • Възможно е да се сменят пътуващите лица или дати, но само след заплатена глоба, начислена от авиокомпанията /според вида на промяната се определя размерът на глобата/
 • Обявените цени подлежат на препотвърждение към момента на резервиране.
Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Цена за дете: на запитване в агенцията според датата, годините и броя на децата.

Кратко описание на хотелите по програмата: базови градски хотели.

 

Необходими документи:

 • До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 • За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на пътуването: 8 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет не е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Условия за записване:

 • При резервация се подават данните на всички пътуващи /три имена, ЕГН, номер на документ, с който ще се пътува (лична карта или паспорт,) както и валидността му/;
 • Паспортен и визов режим: Българските граждани, пътуващи за Италия, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България.

Допълнителна информация:

 • Минимален брой записани туристи за осъществяване на екскурзията – 8 човекa;
 • Срок за уведомяване на клиента при несъбран минимум – 10 дни преди датата на заминаване;
 • 2 дни преди отпътуване ще получите по имейл самолетните билети, медицинска застраховка, ваучера за настаняване, телефони на превозвач и екскурзовод, както и цялостна информация за пътуването;
 • Няма медицински и здравни изисквания за пътуването до Италия;
 • За всякакви въпроси свързани с програмата или желание за пътуване в различни от посочените дати, може да се свържете с нас.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Градска такса за хотелите по маршрута: В зависимост от категорията на хотелите в някои от посещаваните по маршрута градове и държави, се заплаща градска такса, която е или процент от нетната стойнност на настаняването, или фиксирана стойност до няколко евро. Градската такса се заплаща задължително и на място, при напускане, на рецепцията на хотела. Конкретна информация за таксите по градове и държави може да видите в страницата Градски такси на нашия уебсайт.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

 • при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите;
 • при място на тръгване, различно от обявеното в програмата;
 • при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото;
 • при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532. ТУРОПЕРАТОРЪТ е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни на Република България с идентификационен № 417335. Застрахователят, с когото ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е "Групама Застраховане" ЕАД, с ЕИК 131421443, със седалище и адрес на управление: гр. София 1124, бул. "Цариградско шосе" № 47А, бл. В, ет. 3, и номерът на застрахователната полица е № 7500190000186/2019 г. с валидност от 00:00 ч. на 25.05.2019 г. до 24:00 ч. на 24.05.2020 г.

Църквата "Сан Джовани ин Латерано"

Църквата "Сан Джовани ин Латерано" е най-старата от четирите папски базилики и е най-главната, тъй като е седалище на папата на Рим, където е неговият трон.

Италия
Рим


Виж повече
Базиликата "Сан Клементе"

Осветена е в памет на четвъртия римски папа – Св. Климент, чиито мощи Св. Кирил намира в Крим през 861 г. и шест години по-късно пренася в Рим.

Италия
Рим


Виж повече
"Сан Пиетро ин Винколи" (или "Свети Петър в окови")

"Сан Пиетро ин Винколи" (или "Свети Петър в окови") известна със Статуяра на Микеланджело "Моисей" и част от оковите на Св. Петър.

Италия
Рим


Виж повече
Базилика "Сан Паоло фуори ле Мура" - "Св. Павел извън градските стени"

"Сан Паоло фуори ле Мура" - Basilica di San Paolo fuori le Mura - Базилика "Сан Паоло извън градските стените".

Италия
Рим


Виж повече

Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите в нашия офис.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | Booking.com | Контакти | 🆘 +359 88 484 2688