Приключения в Странджа

Пловдив - Бургас - остров Света Анастасия - Приморско - Малко Търново - връх Голямо Градище - село Бръшлян

Реф.​№50482

26.06.2021
98 лв.
2 дни
1 нощувки

ПРОГРАМА

 

1 ДЕН: Oтпътуване от Пловдив в 6,00 ч от спирката на ОББ срещу хотел „Тримонциум“ за Бургас  по автомагистрала „ Тракия”.

Бургас ще ни очаква за пешеходния тур с лицензиран екскурзовод в аристократичното, артистично и вълнуващо сърце на града. Турът започва от Морската градина, на която ще се насладим от атракционното влакче и ще чуем историята на създаването на града. След фотопаузата пред „Морското казино“ продължаваме пеша „ПО ШПАРЦА НА БУРГАС“ - дело на италиански, австрийски и български майстори.Ще разгледаме красивите паметници на архитектурата: сградата на археологическия музей и прилежащия долмен, арменската църква, часовника, безистена, арката на Свети Николай Мирликийски, компаса, църквата „Св.Св.Кирил и Методий”

Свободно време за обяд.

Следва едно истинско морско приключение! В 14.30 екскурзия до остров Св. Анастасия без включени входни такси. Не пропускайте да посетите островния музей! Очаква ви увлекателно, забавно и пълно с изненади преживяване!Интерактивната музейна експозиция е разположена на втория етаж в "Голяма манастирска сграда", която в минало си е била част от островния манастирски комплекс. Пиратска съкровищница, манастирска обител, затворнически килии и място, вдъхновило бургаски писатели и поети, откриват пред посетителите миналото на Острова.

Връщане на пристанището към 18:00 часа. Отпътуване за Приморско. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2 ДЕН: Закуска.В 08.30 отпътуване и участие в целодневен тур „Магична Странджа“  (удобни туристически обувки или маратонки, вода, дъждобран). Насочваме се към най-загадъчното място в Странджа, разположено в подножието на най-високия странджански връх на българска територия - Градище. За тайнствения некропол на египетската богиня с глава на котка започва да се говори след експедицията на Людмила Живкова през 1981 г. Днес все още е обект на догадки от археолозите и витае между науката и мистерията. Преходът е около 2 км. в едната посока, по коларски път, с леко изкачване в последния участък (денивелация около 40 м.).

След още около 200 м. по-стръмно изкачване ще се достигнем самия връх Градище, от където се разкрива прекрасна широка панорама към билата и върховета в турската част на планината с най-високия и връх Голяма Махиада. Отпътуване за Малко Търново и посещение на историческия музей, разположен в четири странджански възрожденски къщи. Свободно време за обяд с възможност да опитате автентична странджанска скара.

Отправяме се с автобуса към водопад Докузак. Самото име “Докузак” означава „вода от 9 извора“. Районът около водопада е със статут на защитена местност от 1991 г. в рамките на природен парк “Странджа”. Фото пауза и продължаваме за село Бръшлян. От 1982 г. цялото село е архитектурен и исторически резерват, като в него са запазени автентични къщи, характерни за странджанската архитектура от XVIII и XIX в. 76 къщи са архитектурни паметници на културата, a 9 от тях — с национално значение. Старото име на Бръшлян – Сърмашик е свързано с една от най-известните песни в България и химн на Странджа – „Ясен месец веч изгрява“. Войводата Яни Попов е описал подвига на малка чета, водила ожесточено сражение с турския аскер на 2 април 1903 година в село Сърмашик. Събитието е известно в историята като "Сърмашишката афера". По спомени на старите бръшлянци, песента се запява открито в селото през 1908 година.Посещение на: Етнографския музей, помещаващ се в автентична местна къща на около 150 години, запазила не само външния си архитектурен вид, но и вътрешната си уредба;Килийното училище, създадено през 1871 година от свещеника на църквата „Св. Димитър“. Свободно време за снимки.

В късния следобед отпътуване за Пловдив. Пристигане около 22.00 ч.

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

 

Дата: 26.06.2021

Цена: 98 лв. на човек в двойна стая

Пакетната цена включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 1 нощувки със закуски в хотел 3* в Приморско ,
 • Туристическа програма в Бургас с местен екскурзовод
 • Обиколка на Морската градина с атракционно влакче,
 • Посещение на остров Св.Анастасия (без включен билет за корабчето),
 • Изкачване на връх Градище
 • Посещение на Малко Търново ;
 • Посещение на водопада „Докузак“
 • Посещение на с. Бръшлян;
 • Екскурзоводско обслужване ;
 • Медицинска застраховка за лица до 65г.

Пакетната цена не включва:

 • Входните такси на посещаваните обекти:
 • Билет за кораба до остров Св. Анастасия/ отиване и връщане/ – 12 лв.;
 • Музея в Малко Търново – 4 лв. вход и беседа от местен екскурзовод;
 • Входни такси в музея в Бръшлян – 2 лв.;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 65 год. до 70 год. – доплащане 1.50 лв.; от 71 год. до 75 год. – доплащане 3.00 лв., от 76 год. до 80 год. – доплащане 6.00 лв.  Лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата.​

Плащанията се извършват по банков път по следните начини:

 • Аванс - 50 лв. от пакетната цена при сключване на договор за туристически пакет;
 • Доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване.
Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации:

 • до 14 дни преди пътуването - 0%;
 • 13 - 7 дни преди пътуването - 50 % от пакетната цена;
 • под 6 дни - 100%.

 

Необходими документи:

 • До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 • За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой туристи за провеждане на програмата: 40 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет не е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Допълнителни изисквания: Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: ____ човека.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Градска такса за хотелите по маршрута: В зависимост от категорията на хотелите в някои от посещаваните по маршрута градове и държави, се заплаща градска такса, която е или процент от нетната стойност на настаняването, или фиксирана стойност до няколко евро. Градската такса се заплаща задължително и на място, при напускане, на рецепцията на хотела. Конкретна информация за таксите по градове и държави може да видите в страницата Градски такси на нашия уебсайт.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

 • при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите;
 • при място на тръгване, различно от обявеното в програмата;
 • при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото;
 • при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532. ТУРОПЕРАТОРЪТ е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни на Република България с идентификационен № 417335. Застрахователят, с когото ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, с ЕИК 121130788, със седалище и адрес на управление: гр. София 1124, бул. "Симеоновско шосе" № 67А, и номерът на застрахователната полица е № 13062110000554 / 2021 г. с валидност от 00:00 ч. на 25.05.2021 г. до 24:00 ч. на 24.05.2022 г.


Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Повече информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите като ни потърсите чрез предоставените данни за контакт.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | За нас | Контакти | 0884842688