Поглед към Северна Корея

Изследвайте една от най-малко познатите и най-рядко посещаваните страни в света!

Реф.​№10329

06.09.2019
2866 лв.
10 дни
7 нощувки

ПРОГРАМА

 

1 ДЕН: София - Пекин

Отпътуване от София за Пекин

2 ДЕН: Пекин - Дандун (Китай)

Пристигане в Пекин. Вътрешен полет до град Дандун (Китай), пристигане в същия ден. Трансфер до хотела и нощувка.

3 ДЕН: Дандун

Обиколка на Дандун – град на границата между Китай и Северна Корея. Освен, че ще посетим обекти свидетелстващи за китайско-корейската дружба, ще имаме възможността да усетим атмосферата на един китайски град, който е в страни от популярните туристически маршрути. Нощувка в Дандун.

4 ДЕН: Дандун (Китай) - Пхенян

Отпътуване от Дандун с международния влак Дандун-Пхенян в 9:35 ч. Пристигане в Пхенян в 17:45 ч същия ден. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря и нощувка.

5 ДЕН: Пхенян - Мьохянг - Пхенян

Закуска в хотела, след което се отправяме към планината Мьохянг., където ще посетим Изложението на международната дружба (подаръците, които президентите Ким Ир Сен и Ким Чен Ир са получили от чужбина). След това се отправяме към близкия будистки храм Похьон. След обяда се връщаме в столицата, където ще посетим пхенянското метро - едно от най-дълбоко разположените в света, както и Триумфалната арка - втората най-висока в света, построена през 1982 г. След вечеря вечерта продължава в местна микробирария и бар (на собствена сметка). Нощувка в Пхенян.

6 ДЕН: Пхенян

Днес ще изследваме столицата пеша. Ще посетим внушителния Мемориален Дворец Кумсусан - мавзолей на президента Ким Ир Сен и на лидера Ким Чен Ир (туристите трябва да следват стриктен етикет на обличане - без къси панталони, къси поли, тениски, сини джинси и сандали). След това ще посетим водния парк Мансу и паметника в чест на на Корейската работническа партия. Ще имаме време и да се насладим на гледката от върха на кулата Чучхе (цената за асансьора не е включена и се заплаща на място – ок. 5 евро на човек). В програмата са включени и парка Таедонг с портата Таедонг, павилиона Рьонгванг – едно от осемте живописни чудеса на западната част на Корея, Международната книжарница с книги на чужди езици, площад Ким Ир Сен, парка на фонтаните Мансудае - ще видим величествения паметник Мансудае - огромни бронзови статуи на лидерите Ким Ир Сен и Ким Чен Ир. Ще минем покрай Народния Дворец на Културата, ледената пързалка на Пхенян и гарата. Нощувка в Пхенян.

7 ДЕН: Пхенян - Демилитаризина зона (ДМЗ) - Каесонг - Пхенян

След закуска се отправяме към ДМЗ, която служи като буферна зона между Северна и Южна Корея. Ще посетите и селцето Панмунджом, където пред 1953 г. са се провели мирните преговори между двете Кореи. Продължавате към Каесонг - единственият град в Корея, който е запазил оригиналния си исторически вид, тъй като не е бил разрушен в Корейската война. Разходка в парка Джанамсан, разположен на хълм, откъдето се разкрива прекрасна гледка към града. Връщане в Пхенян и посещение на Военния музей на Победното освобождение на отечеството, където ще научим повече за Корейската война. Време за почивка в боулинг център (за собствена сметка). Вечеря и нощувка в Пхенян.

8 ДЕН: Пхенян - Нампо - Пхенян

Еднодневна екскурзия до Нампо - най-голямото пристанище на западното крайбрежие на страната, където ще видим Западноморския бараж - този 8-км бент е сред най-големите гордости на страната. Ще посетим кооперативната ферма Чонгсанри - най-известното местно стопанство, както и фабриката за бутилиране на изворна вода Кангсо - едно от малкото места, където може да се види целият процес на бутилиране на минералната вода от извора до пакетирането. Връщане в Пхенян за нощувка.

9 ДЕН: Пхенян - Пекин

След закуска трансфер до гарата в Пхенян и отпътуване с международния влак Пхенян-Пекин.

10 ДЕН: Пекин - отпътуване

Пристигане в Пекин сутринта, трансфер (за собствена сметка) до летището (полетът ви трябва да е след 14:00 ч) и отпътуване или евентуално нощувка в Пекин. 

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

 

Дата: 06.09.2019

Цена: 2866 лв. за 5 дни. Доплащане за единична стая: 376 лв.

Пакетната цена включва:

 • самолетен билет Пекин - Дандун;
 • 2 нощувки в двойна стая в стандартен хотел в Дандун със закуска;
 • обиколка на Дандун с местен английско говорещ екскурзовод и трансфери в Дандун;
 • влакови билети Дандун - Пхенян - Пекин;
 • настаняване в двойна стая в хотел 3*** в Сев. корея с пълен пансион;
 • транспорт и входни такси според програмата в Сев. Корея;
 • английско говорещи местни екскурзоводи;
 • водач от Пингвин Травел (при мин. 8 души).

Пакетната цена не включва:

 • самолетен билет София - Пекин - София;
 • виза за Китай (двукратна);
 • виза за КНДР;
 • трансфери и престой в Пекин;
 • медицинска застраховка;
 • напитки и храна не спомената в програмата;
 • бакшиши;
 • лични разходи;
 • билети за местни представления - цирк, опера;
 • входни такси за забележителности невключени в програмата и за асансьора на кулата Чучхе.

Доплащане за:

 • единична стая: 690 лв.;
 • виза за Сев. Корея: 60 евро (+ пощенски разходи + такса обслужване);
 • полет Пекин-Пхенян-Пекин с Air Koryo: 300 евро.

Плащанията се извършват по банков път.

Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Практическа информация:

 • При посещението на мавзолея на Ким Ир Сен има стриктни изисквания за облекло - не се позволяват къси панталони, сини дънки, къси поли, тениски.
 • Моля, имайте предвид, че програмата може да бъде промененана място по независещи от нас причини. На туристите не се позволява да излизат и да се разхождат сами, особено вечерно време, освен ако не е изрично предвидено в програмата. Ще бъдете част от международна група.
 • От 1 януари 2013 в Северна Корея е позволено да се внасят мобилни телефони. Но в страната няма международен роуминг и ще трябва да си купите местна СИМ карта (ок. 120 $).
 • Можете да си вземете и професионален фотоапарат, лаптоп или таблет. Но трябва да имате готовност да ви бъде поискана проверка от митничар, който може да ви помоли да изтриете някои снимки или файлове.
 • Носете си евро, долари или китайски юани в брой - за предпочитане в дребни банкноти. Кредитни карти не могат да се използват. На чужденците не е позволено да обменят в местна валута и могат да пазаруват само на точно определени места с чужда валута (най-вече долари и юани).
 • GPS- и радио-устройства не са позволени.
 • Препоръчваме ви да носите дребни подаръци за корейските екскурзоводи и местните деца. Мъжете ще се зарадват на цигари, а жените харесват не много скъпа козметика. Децата предпочитат шоколад, автоматични писалки.

 

Необходими документи:

 • До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 • За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Визови изисквания: 

 • Всички туристи имат нужда от виза, за да посетят Северна Корея. Можем да ви съдействаме за издаване на виза в Швеция или в Пекин. Ако визата се вади в Пекин, ще трябвате да пътувате за Китай ден по-рано от пътуването ви до Северна Корея, за да си получите визата, която реално е отделен документ и се нарича туристическа карта, а в нея се поставят всички печати.
 • След като потвърдите резервация на пътуването ще ни трябва сканирано цветно копие на вашия паспорт, сканирана цветна паспортна снимка, сканиран документ за работа, сканирано копие на подписано споразумение за политиката на заснемане - ние ще изпратим необходимите документи / примерни документи след резервация на пътуването.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на пътуването: 8-12 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Език на извършване на туристическите услуги: Английско говорещи местни екскурзоводи или водач на български език при минимум 8 човека.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Допълнителни изисквания: Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: ____ човека.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Градска такса за хотелите по маршрута: В зависимост от категорията на хотелите в някои от посещаваните по маршрута градове и държави, се заплаща градска такса, която е или процент от нетната стойнност на настаняването, или фиксирана стойност до няколко евро. Градската такса се заплаща задължително и на място, при напускане, на рецепцията на хотела. Конкретна информация за таксите по градове и държави може да видите в страницата Градски такси на нашия уебсайт.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

 • при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите;
 • при място на тръгване, различно от обявеното в програмата;
 • при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото;
 • при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532. ТУРОПЕРАТОРЪТ е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни на Република България с идентификационен № 417335. Застрахователят, с когото ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е "Групама Застраховане" ЕАД, с ЕИК 131421443, със седалище и адрес на управление: гр. София 1124, бул. "Цариградско шосе" № 47А, бл. В, ет. 3, и номерът на застрахователната полица е № 7500190000186/2019 г. с валидност от 00:00 ч. на 25.05.2019 г. до 24:00 ч. на 24.05.2020 г.


Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите в нашия офис.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | Booking.com | Контакти | 🆘 +359 88 484 2688