Пещерата Съева дупка

19.06.2021 - 02.10.2021

Пловдив - пещера Съева дупка - Ловеч - Деветашката пещера - Крушунски водопади - Троянски манастир

Реф.​№40463

от 19.06.2021
79 лв.
2 дни
1 нощувки

ПРОГРАМА

 

1 ДЕН: Отпътуване от Пловдив в 07:00 часа от спирката пред ОББ срещу Тримонциум по маршрут Пловдив - Карлово - Брестница. Посещение на пещерата "Съева дупка". Името на пещерата идва от от двамата братя - Съе и Сею, укривали се в нея от турците по време на робството. Входът й е под скален откос, висок шест и половина метра, обрасъл с папрат и мъхове. Дължината на Съева дупка е 400 метра, а температурата целогодишно е в границите от 7 до 11 градуса по Целзий. Предполага се, че е образувана преди около 3,5 милиона години. Пещерата се състои от пет зали. Съева дупка е приказен свят, сътворен от разнообразни по форма и големина сталактити, сталагмити и сталактони, обагрени във всички възможни цветови нюанси, който напълно оправдава ласкавото название на тази пещера - "Подземната перла" на България.

Отпътуване за Ловеч. По време на османската власт е наричан“Алтън Ловеч“ – „Златният Ловеч“. Разположен е на  двете страни на река Осъм. Пешеходна разходка в архитектурно-историческия резерват“Вароша“. Възможност за посещение на етнографския музей, музея на Васил Левски, изкачване до отлично запазената крепост, откъдето се отрива невероятна панорамна гледка към града. Настаняване в хотел***. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН: Закуска. Отпътуване за Деветашката пещера.  Деветашката пещера се намира на скалистия бряг на река Осъм, северно от село Деветаки. Една от най-големите пещери в България. Входът й е с височина 35 метра и ширина 30 метра. Деветашката пещера е суха, много просторна и добре защитена от силни въздушни течения. На тавана й има седем огромни отвора, наричани от местните Окната.

Отпътуване за Крушунски водопади известни със своята живописност. Водопадите представляват дълга травертинова каскада, отделните стъпала, на която са самите водопади. Изкачване на еко-пътеката в местността“Маарата“ и разглеждане на Крушунските водопади. Изкачването е около 20 мин. Свободно време за обяд.

Отпътуване за Троянския м-р.

Посещение на троянския м-р „Успение Богородично“, който е трети по големина в България, е разположен живописно на брега на река Черни Осъм, в село Орешак на 10км. от Троян. Отпътуване за Пловдив. Пристигане около 19:30ч.

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

 

Дата: 19 - 20.06.2021; 24 - 25.07.2021; 02 - 03.10.2021

Цена: 79 лв.

Пакетната цена включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Нощувка + закуска в хотел*** в Ловеч;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на пещера Съева дупка;
 • Пешеходна разходка в Ловеч;
 • Разглеждане на Деветашката пещера;
 • Разглеждане на Крушунски водопади;
 • Разглеждане на Троянския м-р.

Пакетната цена не включва:

 • Ориентировъчни цени  на входни такси на посещаваните обекти;
 • Вход пещера Съева дупка – деца до 6г. безплатно / възрастни -10лв.;
 • Вход“Етнографски музей“, Ловеч – 3лв.-възрстни/2лв.-пенсионери и ученици;
 • Вход“Музей на Васил Левски“, Ловеч -2лв;
 • Ловешка средновековна крепост -4лв.;
 • Вход / екотакса/ Крущунски водопади -3лв. – възрастни/ 1 лев – деца;
 • Медицинска застраховка – 2лв.;
 • Разходи от личен характер.
Плащанията се извършват по банков път по следните начини:
 • Депозит – 30% от пакетната цена при записване;
 • Доплащане – до 10 дни преди отпътуване.
Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Минимален брой туристи за провеждане на програмата: 30 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет не е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: ____ човека.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

 • при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите;
 • при място на тръгване, различно от обявеното в програмата;
 • при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото.
"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532. ТУРОПЕРАТОРЪТ е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни на Република България с идентификационен № 417335. Застрахователят, с когото ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, с ЕИК 121130788, със седалище и адрес на управление: гр. София 1124, бул. "Симеоновско шосе" № 67А, и номерът на застрахователната полица е № 13062110000554 / 2021 г. с валидност от 00:00 ч. на 25.05.2021 г. до 24:00 ч. на 24.05.2022 г.


Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Повече информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите като ни потърсите чрез предоставените данни за контакт.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | За нас | Контакти | 0884842688