Милано и Лаго Ди Гарда (от Варна)

Екскурзия в Бергамо, Милано, Сирмионе - включена в цената!

Реф.​№10162

24.05.2020
899 лв.
5 дни
4 нощувки

ПРОГРАМА

 

1 ДЕН: 24 май - неделя: Излитане от летище Варна в 06:10ч. с полет на а/к Уиз Еър, кацане на летище Бергамо в 07:35ч. Посрещане от представител на туроператора. Пешеходна разходка в Бергамо. Стария град на Бергамо е разположен на живописна височина с прекрасна гледка към Новия град и долините на Ломбардия. Пешеходна разходка с екскурзовод на български език в средновековния Стар град: Пиаца Дуомо, Пиаца Векиа, Катедралата, Базиликата Санта Мария Маджоре, Капела Колеони, Градската кула, на която може да се изкачиш с асансьор и да се насладиш на възхитителна панорама, виа Колеони - основната търговска улица, на която се редуват  магазини  и средновековни площадчета. Свободно време. Отпътуване за Милано. Настаняване в централно разположения хотел Sempione 3*+ в Милано. Кратка почивка. Следобед - пешеходна екскурзия в Милано с местен екскурзовод на български език: Катедралата Санта Мария Маджоре- великолепен образец на готическата архитектура, Галерията Виторио Емануеле - „салона на Милано”, най-известната опера в света Ла Скала с едноименния площад, Двореца Сфорца /ок. 2 часа/. Нощувка.

2 ДЕН, 25 май - понеделник: Закуска. Свободен ден. Нощувка. По желание: целодневна екскурзия до Лаго Маджоре с местен професионален екскурзовод на български език. Цена - 125 лв на човек при минимум 15 записани туристи. Отпътуване за Стреса - перлата на езерото Лаго Маджоре, една от най-красивите и престижни европейски ривиери. Отплаване за остров Изола дей Пескатори, живописно рибарско селище с малка църква, тесни извити улички и очарователна крайбрежна променада. Свободно време за обяд. Продължаване с корабче до Изола Бела с известното бароково имение на фамилията Боромео и уникална ботаническа градина  с прекрасна панорама към езерото. Вход за имението се заплаща на място - 20 евро човек. Цена на корабчето до Изола деи Пескатори и Изола Белла - приблизително 11 евро на човек двупосочно. Връщане в Стреса. Свободно време. Трансфер до Милано.

3 ДЕН, 26 май - вторник: Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време в Милано. 14:00 ч отпътуване за Сирмионе, живописно градче на езерото Гарда. Настаняване в хотел Lа Paul 3* с чудесна градина на самото езеро. Пешеходна разходка в Сирмионе - средновековната Крепост Кастело Скалигеро /отвън/, Стария град, вилата на Мария Калас. Свободно време за самостоятелно посещение на крепостта, издигната върху самото езеро, със собствено пристанище и 37 метрова кула, от която се откриват чудесни гледки към целия полуостров и езерото Гарда /вход 6 евро/ и Вила Ла Грота ди Катуло - една от най-добре запазените вили от римска епоха в северна Италия с чудесен парк /вход 10 евро/. Нощувка.

4 ДЕН, 27 май - сряда: Закуска. Свободен ден. Нощувка. По желание: целодневна разходка с корабче до две от най-красивите градчета на езерото Гарда: Лимоне и Гардоне Ривиера. Ще посетите китното рибарско градче Лимоне с неговото Старо пристанище, откъдето започват тесните улички покрай брега с живописни тераси към езерото. Ще може да видите църквата Сан Пиетро, защитникът на селището с римски керемиди, средновековни фрески и невероятна гледка към лимоновите  и маслинови горички на района, известен със производството на цитрусови култури. Сгушено между водата и отвесните скали е нашата следваща спирка: Гардоне Ривиера - едно от най-красивите малки градчета в цяла Италия. Гардоне Ривиера е истинска ботаническа градина, в която благоприятният микроклимат на езерото събира растителност от Централна Европа, Средиземноморието и субтропиците. По желание: посещение на градината Heller Garden, в която  върху 10 хиляди квадратни метра чудесно виреят над 3 000 растителни вида и създават една уникална комбинация от благоухания и цветове. Вход за градината: 12 евро на турист, заплаща се на място. Разходка по живописната крайбрежна променада до кулата Сан Марко. Свободно време. Връщане в Сирмионе. Целодневен билет за корабчето - 24 евро на турист, заплаща се на място.

5 ДЕН, 28 май - четвъртък: Закуска - сух пакет. Ранен трансфер до летище Бергамо. Излитане за Варна в 08:05ч. Кацане на летище Варна в 11:25 ч.

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

  

Дата: 25.05.2020

Цена: 899 лв

Пакетната цена включва:

 • самолетен билет Варна - Бергамо - Варна с а/к Уиз Еър с летищни такси
 • малък салонен ръчен багаж 40x30x20 см
 • трансфери  летище - хотел - летище
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*+ в центъра на Милано
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*+ в центъра на Сирмионе
 • екскурзия с местен екскурзовод на български език в Бергамо, Милано, Сирмионе
 • представител на български език на туроператора на място по време на пътуването
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро*

*Всички туристи навършили 66 г. задължително доплащат за застраховка 8 лв към пакета.

Пакетната цена не включва:

 • градска такса в Милано - на рецепцията на хотела - 4 евро на вечер на турист. Заплащането е задължително и се извършва на място от всеки турист.
 • багаж до 10 кг - 94 лв двупосочно /към дата 20.11.19
 • багаж до 20 кг - 125 лв двупосочно /към дата 20.11.19/

Багажа се заявява и доплаща най-късно до 14 дни преди пътуването. Цената на багажа може да се промени от авиокомпанията и подлежи на препотвърждение 10 дни преди отпътуване.

По желание: целодневна екскурзия с професионален местен екскурзовод на български език до Лаго Маджоре с курортния град Стреса и островите Изола Бела и Изола деи Пескатори на Лаго ди Маджоре - 125 лв на турист при минимум 15 записани туристи.

 • билет за корабчето до Изола деи Пескатори и Изола Белла - 11 евро на човек двупосочно;
 • входна такса за Музея и градините на Изола Белла - 20 евро на турист;
 • входни такси за музеи, посещавани по избор.
Плащанията се извършват по банков път по следните начини:
 • Депозит – 50% от пакетната цена при записване;
 • Доплащане – до 14 дни преди отпътуване. 
Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Описание на хотелите:

 • Хотел Sempione 3*+ е с перфектно разположение в центъра на Милано, на пешеходно разстояние от бохемския квартал Брера, Ла Скала, Галерия Виторио Емануеле на 50 м от спирка на метро.

Семейният хотел се намира в историческа сграда и е изцяло реновиран. Безплатен безжичен интернет в хотела.
Стаите са разполагат с климатик, сателитна телевизия, минибар, сешоар.

 • Хотел La Paul 3*+ в Сирмионе, на берга на езерото, на пешеходно разстояние от историческия център на Сирмионе и Крепостта, на 50 м от спирка на редовен автобус до Верона.

Разполага със собствена градина с палми и маслини, ресторант в градината, външен басейн и собствен плаж.
В стаите: 17 кв. м., климатик, парно отопление, сателитна телевизия, сейф, сешоар, без балкон.

 

Разписание на полетите:

 • 24.05.20 - излитане в 06:10 ч. от Варна, кацане 07:35ч. в Бергамо.
 • 28.05.20 - излитане в 08:05ч. от Милано, кацане 11:25ч. във Варна.

 

Необходими документи:

 • До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 • За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой туристи за провеждане на програмата: 20 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет не е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Допълнителни изисквания: Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: ____ човека.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Градска такса за хотелите по маршрута: В зависимост от категорията на хотелите в някои от посещаваните по маршрута градове и държави, се заплаща градска такса, която е или процент от нетната стойност на настаняването, или фиксирана стойност до няколко евро. Градската такса се заплаща задължително и на място, при напускане, на рецепцията на хотела. Конкретна информация за таксите по градове и държави може да видите в страницата Градски такси на нашия уебсайт.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

 • при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите;
 • при място на тръгване, различно от обявеното в програмата;
 • при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото;
 • при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532. ТУРОПЕРАТОРЪТ е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни на Република България с идентификационен № 417335. Застрахователят, с когото ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е "Групама Застраховане" ЕАД, с ЕИК 131421443, със седалище и адрес на управление: гр. София 1124, бул. "Цариградско шосе" № 47А, бл. В, ет. 3, и номерът на застрахователната полица е № 7500190000186/2019 г. с валидност от 00:00 ч. на 25.05.2019 г. до 24:00 ч. на 24.05.2020 г.


Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите в нашия офис.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | Booking.com | Контакти | 🆘 +359 88 484 2688