Магията на йонийските острови - Лефкада и Кефалоня

София - Сандански - Кулата - Превеза - Лефкада - Кефалония - Парга - Верия - София

Реф.​№50472

06.08.2021
399 лв.
4 дни
3 нощувки

ПРОГРАМА

 

1 ДЕН 06.08.2021 (петък): Тръгване от гр.София 21:00 часа, Благоевград 22:00 часа,  Сандански 23.00 часа. Преминаване на ГКПП Кулата- Промахон по маршрут Солун-Верия- Гревена- Йоанина-Превеза-остров Лефкада.

2 ДЕН 07.08.2021 (събота): Посещение на град Превеза-пристанището, старинната част на града, Шейтан Базар,Конака и старинния митрополитски храм „Св.Вмчк.Харалампий”. Свободно време за обяд. Пристигане на остров Лефкада, настаняване в хотел 3 звезди.
Привечер запознаване със  столицата на острова-град Лефкас и неговите забележителности:централния площад и храмовете от Венецианската епоха/XV-XVII/век.Свободно време за вечеря. Нощувка.

3 ДЕН 08.08.2021 (неделя): Закуска Отпътуване с ферибот за остров Кефалоня, който е разположен надлъж покрай западното крайбрежие на Гърция. Акустиране на пристанище Фискардо  на остров Кефалоня.  Пътуване до южните части на острова- селището Маркопуло. Посещение на монастира „Св. Богородица“ където се намира чудотворната икона „Пресвета Богородица Фидиотиса“, Богородица със змийките, които се появяват в манастира всяка година в периода от 06 до 15 август за да продължат служението на монахините, които приели този образ в далечното минало, спасявайки се по Божий промисъл от нападението на корсарите- пирати. Посещение на манастира „Св. Герасим“- посветен на светеца покровител на остров Кефалоня. Отпътуване за пещерите на острова, известни със своята красота и причудливи форми наричани природни феномени. Някои от тях са на повече от 2 милиона години и все още са живи – продължава да капе вода, която образува сталактити и сталагмити, където заради отличната акустика и сравнително високата постоянна температура се организират концерти. Други крият в себе си кристални езера, осветявани от слънчевите лъчи с полу- солени, полусладки води. Посещение на пещерата „Мелисани“ с лодка. Привечер завръщане на остров Лефкада с ферибот. Свободно време за вечеря . Нощувка.

4 ДЕН 09.08.2021 (понеделник): Закуска. Свободно време за плаж или ♥по желание Круиз от Нидри около остров Лефкада за посещение на хубавите плажове от западната страна на острова „Порто Кацики“ и „Егремни“. Ще плаваме покрой нос Лефкас - най-южната точка на острова. Посещение на пристанището Фискардо със свободно време на Кефалония, острова на Одисей Итака и милионерските острови Скорпио, Спарти и Скорпиди. Ден в който ще имаме много възможности за къпане, плажуване и активен отдих. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря. ♥По желание, посещение на таверна с жива музика в Нидри. Нощувка.

5 ДЕН 10.08.2021 (вторник): Закуска. Бонус: Поклонение на свети мощи в манастира „Панагия Фанеромени”с чудотворната икона-„Самоизписалата се Богородица”. Отпътуване от Левкада. Бонус: Посещение на екзотичното крайморско  градче Парга. Пътуването продължава покрай Иоанина по магистралата Егнатия, където ще можете да се любувате на красивите Епирски планини. Завръщане в България късно вечерта.

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

 

Дата: 06.08-09.08.2021

Цена: 399 лв. на човек в двойна и тройна стая

Цената е по ранни записвания, валидни до 31 май, записани след тази дата заплащат цена от 429 лева.

Пакетната цена включва:

 • автобусен транспорт с лицензиран автобус по програмата;
 • входни, гранични и пътни такси за автобуса;
 • 3 нощувки - хотел 3***;
 • 3 закуски на бюфет;
 • фериботни билети: Лефкада- Кефалоня- Лефкада;
 • фериботна такса за автобуса: Лефкада- Кефалоня- Лефкада;
 • Туристическа програма на Кефалония /без включени входни такси/;
 • Бонус: посещение на град Превеза,
 • Бонус: посещение на манастира „Богороцица Фанеромени“
 • Бонус: посещение на град Парга;
 • медицинска застраховка - 5000 евро с покритие за Ковид-19;
 • водач и екскурзоводско обслужване.

Пакетната цена не включва:

 • круиз около остров Лефкада, Кефалония, Итака, Скорпио с барбекю на борда и напитка – 30 евро на човек, за деца до 12 год. 50 % отстъпка;
 • пещерите /входна такса 7 Евро;
 • 3 вечери-по 10 евро;
 • вечеря с жива музика, програма, узо и вино в Нидри, с включени трансфери - 30 евро на човек;
 • доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 8 лева;
 • доплащане на гарантирани предни места до 3-та седалка – 30 лева на човек;
 • такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0,50 EUR на стая на ден в хотел 2/1* и апартаменти; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!);
 • разходи от личен характер.
 • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покритие за Ковид-19;
 • PCR тест – при отпътуване от България (ако има такова изискване към датата на отпътуване, в лаборатории Рамус);
Плащанията се извършват по банков път по следните начини:
 • Депозит – 30% от пакетната цена при записване;
 • Доплащане – до 7 дни преди отпътуване.
Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Остров Лефкада е популярен остров, който привлича гости от всички краища на света със своята атрактивна природа, много красота и романтика. Той има богата история, която го прави още по-мистичен и желан като дестинация. Името на острова означава "бяло" и се отнася до белите скали в южната му част , които са характерни за Левкас. Той е покрит със зеленина, релефът е планински и е свързан със сушата посредством понтонен мост. Според археолозите Лефкас е бил населен още от Каменната ера (4 хил.пр. Хр.). Той е свързан и с митологията, като сватбен подарък от бащата на Одисей за  любимата му Пенелопа. Освен любопитните исторически факти, можете да се отдадете и на приятен отдих.

Остров Кефалония е най-големия от групата на йонийските острови. Той е с площ от около 800 кв. км. Най-високата точка в планината е връх Ейнос (1628 м.). Кефалония се намира в сеизмична зона. В 1953  г. островът е опустошен от разрушително земетресение, след което изцяло е оцеляло само селището Фискардо. пострадва значително от земетресение. Жителите на гръцкия остров Кефалония вече векове имат обичай всяка година да събират малките змии с кръстчета на главата и езика, които се появяват всяка година по едно и също време в селата на югозападната част на острова. Наричат ги „змийчетата на Богородица“ не само заради кръстчетата по шарките им, но и заради една легенда, свързана с историята на острова. На мястото, където през XIV век местните жители намират по чудодеен начин икона на св. Богородица, е съградена църква, а по-късно – и прочутият манастир „Св. Богородица Лангобарда“, посветен на Божията Майка. През XVI век островът бил нападнат от пиратите на Барбароса. Монахините отправили молитва към Божията Майка да ги спаси и когато пиратите стигнали до манастира, видели, че той е обитаван единствено от змии. Големият им брой ги изплашил и накарал да изоставят обителта. Населението е създало и песни за това, как Богородица превърнала монахините в безобидни змии, за да ги опази от нападателите.

 

Необходими документи:

 • До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 • За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой туристи за провеждане на програмата: 35 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Допълнителни изисквания: Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: ____ човека.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Градска такса за хотелите по маршрута: В зависимост от категорията на хотелите в някои от посещаваните по маршрута градове и държави, се заплаща градска такса, която е или процент от нетната стойност на настаняването, или фиксирана стойност до няколко евро. Градската такса се заплаща задължително и на място, при напускане, на рецепцията на хотела. Конкретна информация за таксите по градове и държави може да видите в страницата Градски такси на нашия уебсайт.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

 • при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите;
 • при място на тръгване, различно от обявеното в програмата;
 • при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото;
 • при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532. ТУРОПЕРАТОРЪТ е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни на Република България с идентификационен № 417335. Застрахователят, с когото ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, с ЕИК 121130788, със седалище и адрес на управление: гр. София 1124, бул. "Симеоновско шосе" № 67А, и номерът на застрахователната полица е № 13062110000554 / 2021 г. с валидност от 00:00 ч. на 25.05.2021 г. до 24:00 ч. на 24.05.2022 г.


Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Повече информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите като ни потърсите чрез предоставените данни за контакт.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | За нас | Контакти | 0884842688