Йонийско вълшебство 2021 – юни на остров Лефкада

Пловдив - София - ГКПП Кулата - Иоанина - Лефкада

Реф.​№50484

26.06.2021
339 лв.
6 дни
5 нощувки

ПРОГРАМА

 

1 ДЕН: Отпътуване от Пловдив спирката на ОББ срещу хотел "Тримонциум" в 22:00 ч. София , Национален стадион Васил Левски в 00:30ч. по маршрут София– ГКПП Кулата– Иоанина– Лефкада. Сутринта преминаване по моста, свързващ остров Лефкада с континентална Гърция. Посещение на столицата Лефкада , където ще имате възможност да видите “Моста на влюбените” – препратка към венецианското присъствие на острова , Кметството, Църквата “Свети Спиридон”, Марината на Лефкада – едно от най- модерните средиземноморски яхтени пристанища , Градската библиотека с богата колекция от поствизантийски икони . Време за ароматно сутрешно кафе . През сводобното време за релакс може да разгледате Фолклорния и Византийския музеи, както и Музея на грамофона с автентични фонографии,частни колекции от стари радиа, грамофони и др.
Отпътуване за Манастира ”Панагия Фанеромени” – според легендата на това място е бил разположен Храмът на богинята Артемида . Манастирът „Панагия Фанеромени“ се определя като религиозен център на остров Лефкада. Разположен е на хълм над столицата Лефкада с прекрасна гледка към залива и града. Към него има и зоокът с екзотични птици като фазани, перести пауни, папагали и др. Отпътуване към хотела. Настаняване. Свободно време. По желание трансфер и посещение на AMENTE Bаr& Restaurant – музика, финес, гурме по залез слънце с неповторима гледка към хоризонта … Свободно време . Нощувка.

2 ДЕН: Закуска. Свободен ден за разходка и почивка. По желание „ Целодневен круиз Йонийски острова”. Един незабравим ден, за който ще разказвате с наслада: за Лефкада – ще събирате слънчеви лъчи на воля, за Порто Кацики – ще плувате до най- хубавия плаж на острова, за Кефалоня– най-големият от Йонийската островна група, за Итака– островът на Омировия герой Одисей, за Скорпио, Спарти и Кастри–островните бижута на корабния магнат Онасис, за Мадури и Меганиси… Връщане в Нидри , Лефкада в късния следобед. По желание трансфер до автентичното гръцко планинско селце Haradiatika, където да се насладите на традиционни, местни гръцки специалитети на скара като cocoreci , frikadeli, kontosouvli , т.нар. Гръцко чеверме. Нощувка.

3 ДЕН: Закуска. Свободен ден за разходка и почивка. По желание Еднодневна екскурзия до Катизма за полудневен плаж, където тюркоазените ласки на морето бродират своите фини , пясъчни дантели по дългата плажна ивица. По пътя към приказния плаж ще откриете тайнството на спокойния плаж Милос и ще се заразите от адреналина на кайт/уинд -сърфисти на пъстроцветния Агиос Йоанис. Останките от стари вятърни мелници дават на това място уникална атмосфера. Също така ще откриете автентичната красота на следновековната венецианска крепост Agia Mavra . За обяд посещение на селището Агиос Никитас , което ще ви изкуши с вкусните си местни специалитети в кокетни ресторантчета и с очарованието на традиционата гръцка архитектура. Свободно време. Възможност за Вечерно Круиз – Плажно парти. Нощувка.

4 ДЕН: Закуска. Свободно ден за разходка и почивка. По желание Плажен Круиз в заливите, гмуркане и плуване край 3 -те ПЕРЛИ на острова : божествените плажове ПОРТО КАТЦИКИ, АГИО ФИЛИ и ЕГРЕМНИ. Връщане в късния следобед . Свободно време . Нощувка.

5 ДЕН: Закуска. Свободен ден за разходка и почивка. По желание следобед Екскурзия до windsurf курорта Василики( заливите му са любимо място за феновете на адреналина и водните спортове от цяла Европа ) с възможност да посещение на автентична енотека за дегустация на местните пенливи сортове вина Vertzami . Свободно време .
Вечерта възможност за Гръцка вечер с много забавления и уроци по сиртаки. Нощувка.

6 ДЕН: Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за България по маршрут Лефкада- Йоанина – ГКПП Кулата– София . Дневно пътуване. Пешеходна разходка в Мецово – освен много красиво планинско градче е и популярен ски – курорт. Ще бъдете изумени от своята единствена архитектура на каменните сгради и ще имате възможност да опитате местни традиционни ястия като сирене Metsovone. Селището е запазило самобитната си култура, история, традиции, език и обичаи. Местните говорят романски език, който е близък до латинския, италианския и румънския. Според някои теории, местните жители са наследници на римските легионери. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

 

Дата: 26.06.2021-01.07.2021

Цена: 

 • на турист в ДВОЙНА /ТРОЙНА стая: 339 лв. 
 • ДЕТЕ от 4 до 12г с ДВАМА ВЪЗРАСТНИ : 269лв. 
 • Доплащане за настаняване в ЕДИНИЧНА  стая : 120 лв. 
 • ДЕЦА до 3.99г се настаняват БЕЗПЛАТНО и заплащат само място в автобуса : 70 лв.

Пакетната цена включва:

 • Лицензиран комфортен автобусен транспорт
 • Пътни , магистрални такси
 • 5 нощувки с 5 закуски в хотел Avra Beach Lefkada 3***   https://avra-beach.gr/ в сърцето на курората Нидри
 • Екскурзоводско обслужване
 •  ПОДАРЪК 50 ЕВРО Ваучер  за консумация по избор храни / напитки за гостите на хотела
 • БОНУС!!! Сититур в столицата Лефкада
 • БОНУС !!! Разходка в Мецово
 • БОНУС !!! Посещение на духовния център на острова Панагия Фанеромени  със Зоокът към комплекса и Музея за древни галери
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване  – 5000 евро покритие 
 • Екскурзоводско обслужване

Пакетната цена не включва:

 • Екскурзия “Целодневен Круиз Йонийски острови” с включен обяд   – 50 лева- според съответните Ковид 19 изисквания
 • Екскурзия до Катизма и Агиос Никитас с фотопаузи на Милос , Агиос Йоанис и Пефкулия  – 25 лв (мин.20 участника)-изисква се задължително носене на маски
 • НОВО!!! Екскурзия до windsurf курорта Василики – 40 лв ( мин.20 участника) –  изисква се задължително носене на маски
 • Вечерно Круиз парти  – 30 лв – според съответните Ковид 19 изисквания 
 • Традиционна Гръцка вечер в заведение с музика  50 лв (мин.20 участника) – според съответните Ковид 19 изисквания 
 • Организиран трансфер до AMENTE Bar & Restaurant-20 лв (мин.20 участника) 
 • Организиран трансфер до Haradiatika Village -10 лв (мин.20 участника) 
 • Възможност за добавяне на вечери по сет – меню -12 евро на вечеря
 • Доплащане за гарантирано настаняване на ВИП места за 2,3,4 ред– 30 лв.
 • * При необходимост PCR  тест на отиване / Антигенен тест на връщане 
 • Туристическа такса (1-1.50 евро на стая на нощувка –заплаща се на рецепция преди настаняване)
 • Възможност за тръгване от :
  • Русе (при мин15 души )-35 лв
  • Велико Търново/ Габрово/ Севлиево(при мин15 души )-30 лв
  • Плевен/ Ловеч (при мин15 души )-25лв.
  • Пловдив (при мин 15 души)-30 лв.
  • Кърджали/ Хасково/ Стара Загора (при мин 15 души)-35 лв.
 • входни такси на туристическите обекти
 • лични разходи

Плащанията се извършват по банков път по следните начини:

 • Депозит – 50 лв.  от пакетната цена при записване;
 • Доплащане – до 15 дни преди отпътуване.
Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Осъществяването на допълнителните екскурзии / мероприятия  и тяхната последователност зависи от метеорологичните условия , Ковид 19 предписанията от местните власти  и брой записани туристи. Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна и ако тя не е сключена в офиса на агенцията , клиентите трябва да представят копие от полицата на валидна медицинска застраховка за периода на тяхното пътуване по Програмата.

 

Необходими документи:

 • До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 • За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой туристи за провеждане на програмата: 30 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет не е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Допълнителни изисквания: Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: ____ човека.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Градска такса за хотелите по маршрута: В зависимост от категорията на хотелите в някои от посещаваните по маршрута градове и държави, се заплаща градска такса, която е или процент от нетната стойност на настаняването, или фиксирана стойност до няколко евро. Градската такса се заплаща задължително и на място, при напускане, на рецепцията на хотела. Конкретна информация за таксите по градове и държави може да видите в страницата Градски такси на нашия уебсайт.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

 • при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите;
 • при място на тръгване, различно от обявеното в програмата;
 • при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото;
 • при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532. ТУРОПЕРАТОРЪТ е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни на Република България с идентификационен № 417335. Застрахователят, с когото ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, с ЕИК 121130788, със седалище и адрес на управление: гр. София 1124, бул. "Симеоновско шосе" № 67А, и номерът на застрахователната полица е № 13062110000554 / 2021 г. с валидност от 00:00 ч. на 25.05.2021 г. до 24:00 ч. на 24.05.2022 г.


Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Повече информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите като ни потърсите чрез предоставените данни за контакт.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | За нас | Контакти | 0884842688