Екскурзия в Румъния

06.09.2019 - 11.10.2019

С панорамна обиколка на Букурещ, посещение на замъка на граф Дракула, както и красивия дворец "Пелеш"

Реф.​№10418

от 06.09.2019
195 лв.
3 дни
2 нощувки

ПРОГРАМА

 

1 ДЕН: Пловдив - Букурещ - Синая

Тръгване от Пловдив в 6:00 ч., 07.30 ч.- Стара Загора  по маршрут: Русе – Букурещ. Пристигане в Букурещ около обяд. Панорамна обиколка на града Площад Унири, Триумфалната арка, Атене, Народния театър. Посещение на музея на румънското село - най-големият музей на открито в Европа (входна такса 15 леи възрастни, 8 леи деца). Посещение на президентския дворец "Котрочени" (по желание, с предварителна резервация, с местен екскурзовод - около час и половина, входна такса 45 леи). Отпътуване за Синая. Настаняване в хотел 3* в района на Синая/Брашов. Нощувка.

2 ДЕН: Синая - Брашов

Закуска. 

Отпътуване за замъка "Бран", стъпил на непристъпна скала и обвит в легендите за Граф Дракула. (вход: 40 леи възрастни, 30 леи за пенсионери, 25 леи ученици). Със своята легендарна загадъчност, извисяващ се върху 60 метрова скала, построен след 1377 г., е бил тайнственото място на най-популярния вампир в световната мистика.

Отпътуване за Брашов. Посещение на средновековния град Брашов – гостоприемно градче в Трансилвания, на чиято територия е най-голямата готическа катедрала в Източна Европа - Черната църква (10 леи вход); средновековната крепост, откъдето княз Влад предвождал нападенията срещу саксонските заселници в Трансилвания, Порта Катерина, Старото кметство, общинският площад със сградата на общината. Свободно време в Брашов. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ДЕН: Букурещ - Пловдив

Закуска. Посещение на двореца “Пелеш” - издигнат между годините 1873 и 1883 като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елисавета. Той е вторият по посещаемост исторически обект в страната след Замъка на Дракула с над 300 хиляди туристи на година и е сред 7-те чудеса на Румъния. (Вход + екскурзовод - 30 леи за основната експозиция, 8 леи деца). Отпътуване за Букурещ – Втора панорамна обиколка на Букурещ – калея Викторией, Кралския дворец (сега Картинна галерия), Военния клуб, Парламента. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив, София вечерта.

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

 

Дати: 06-08.09.2019; 21-23.09.2019; 11-13.10.2019

Цена: 195 лв.

Доплащане за тръгване от гр. Съединение - 7 лв. при минимум 15 човека

Пакетната цена включва:

 • транспорт България - Румъния - България с лицензиран туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2*/3* в Синая/Брашов;
 • туристическа програма в Синая, Бран, Брашов и Букурещ /без включени входни такса/;
 • Водач от фирмата по време на пътуването и престоя в Румъния;
 • Медицинска застраховка за лица до 65 години.

Пакетната цена не включва:

 • Настаняване в единична стая:  70 лева;
 • Медицинска застраховка за лица от 65 г. до 70 г. - 6 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 8 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 12 лв; 
 • Входните такси на посещаваните обекти - около 100 румънски леи;
 • Разходи от личен характер;
 • Вечеря в ресторанта на хотела на меню 
 • Вечеря в традиционен румънски ресторант - 48 лева

Плащанията се извършват по банков път по следните начини:

 • Депозит – 30% от пакетната цена при записване;
 • Доплащане – до 14 дни преди отпътуване.
Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Необходими документи:

 • До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 • За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на пътуването: 40 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Допълнителни изисквания: Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: ____ човека.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Градска такса за хотелите по маршрута: В зависимост от категорията на хотелите в някои от посещаваните по маршрута градове и държави, се заплаща градска такса, която е или процент от нетната стойнност на настаняването, или фиксирана стойност до няколко евро. Градската такса се заплаща задължително и на място, при напускане, на рецепцията на хотела. Конкретна информация за таксите по градове и държави може да видите в страницата Градски такси на нашия уебсайт.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

 • при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите;
 • при място на тръгване, различно от обявеното в програмата;
 • при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото;
 • при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532. ТУРОПЕРАТОРЪТ е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни на Република България с идентификационен № 417335. Застрахователят, с когото ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е "Групама Застраховане" ЕАД, с ЕИК 131421443, със седалище и адрес на управление: гр. София 1124, бул. "Цариградско шосе" № 47А, бл. В, ет. 3, и номерът на застрахователната полица е № 7500190000186/2019 г. с валидност от 00:00 ч. на 25.05.2019 г. до 24:00 ч. на 24.05.2020 г.


Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите в нашия офис.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | Booking.com | Контакти | 🆘 +359 88 484 2688