Балчик и Двореца Евксиноград

05.06.2021 - 10.07.2021

Дворецът в Балчик и Ботаническата градина - Каварна - Нос Калиакра - Двореца Евксиноград

Реф.​№40465

от 05.06.2021
129 лв.
2 дни
1 нощувки

ПРОГРАМА

 

1 ДЕН: Отпътуване в 06:00ч. от спирката на ОББ срещу хотел“Тримонциум“ за Варна. По пътя кратки почивки.По желание разглеждане на Археологически музей Варна. Основан през 1887г. от братята Карел и Херман Шкорпил. В музея се съхранява откритото през 1972г. край Варна най-старо злато в света: Варненското енеолитно съкровище, датирано към 4200-4600г. пр.Хр. Свободно време за разходка в Морската градина. В 15:00 часа разглеждане на двореца Евксиноград. Дворецът е известен с великолепните си градини, паметник на парково изкуство от световна величина. Прочутият Евксиноград е недвижима културна ценност от национално значение. Отпътуване за Балчик. Настаняване в хотел***. По желание вечеря. Нощувка.

2 ДЕН: Закуска. От 9:00 часа посещение на Архитектурно-парковият комплекс „Дворецът“ в Балчик, който се намира на около 2 км югозападно от центъра на града. Дворецът е групова културна ценност от национално значение - паметник на архитектурно-строителното и парково изкуство. В архитектурата на двореца се преплитат старобългарски, готически, ориенталски, мавритански елементи. Разглеждане на Ботаническата градина. Отпътуване  за Нос Калиакра. Посещение на археологически и природен резерват Нос Калиакра. Нос Калиакра с високите си седемдесет метрови брегове като огромен вълнолом  прегражда пътя на яростно връхлитащите морски вълни, родени от северния вятър. Калиакра в превод от гръцки означава „красивия нос”. Свободно време за обяд в района на Каварна. Отпътуване за Пловдив. Пристигане в града около 21:30ч.

Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети, когато е възможно използването на хиперлинкове

Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директивата (ЕС) 2015/2302.

Поради тази причина ще се ползвате от всички гарантирани в ЕС права, които се прилагат за туристически пакети. Дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД, ЕИК 201024814, с данни за контакт: адрес - гр. Пловдив 4003, ул. "Неофит Рилски" № 1, телефон за връзка и спешни повиквания - 00359884842688, имейл - siemtravel@gmail.com, ще носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло.

В съответствие със законовите изисквания дружеството "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е предприело необходимите защитни мерки за възстановяване на Вашите плащания и ако в туристическия пакет е включен транспорт – за осигуряване на Вашето репатриране в случай на несъстоятелност.

По-подробна информация за основните права по Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: Приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 от ЗТ


Приложение № 2 към чл. 82, ал. 1 от Закона за туризма

Стандартен формуляр за предоставяне на информация във връзка с договори за туристически пакети в случаи, различни от тези, включени в приложение № 1 към чл. 82, ал. 1 

"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД ще предостави Приложение № 2 на пътуващия в писмен вид на хартиен носител в офиса на агенцията, преди сключване на договор за туристически пакет.

ДАТИ И ЦЕНИ

 

Дата: 05-06.06.2021 потвърдена и 10-11.07.2021

Цена: 129 лв.

Пакетната цена включва:

 • транспорт с туристически автобус;
 • 1 нощувка+закуска в хотел *** в Балчик;
 • екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • беседи в посещаваните обекти;
 • медицинска застраховка.

Пакетната цена не включва:

 • входни такси на посещаваните обекти;
 • разходи от личен характер
 • Дворецът в Балчик и ботаническата градина-15лв./възрастни/ 4лв. / пенсионери и ученици/;
 • Крепост Калиакра - 3лв./възрастни/ 1.50лв. /ученици, студенти/;
 • Дворец и парк Евксиноград – група над 10 души – 10лв.; 

Плащанията се извършват по банков път по следните начини:

 • Аванс - 30 лв от пакетната цена при сключване на договор за туристически пакет;
 • Доплащане - 10 дни преди датата на отпътуване.
Банкова сметка в лева (BGN)
Титуляр: "СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД
Банка: "Интернешънъл Асет Банк" АД, офис Пловдив, клон Новотел
IBAN: BG30IABG70951000596300
BIC: IABGBGSF
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Входна такса за посещение: 

 •  Дворецът в Балчик и ботаническата градина-15лв./възрастни/ 4лв. / пенсионери и ученици/;
 •  Крепост Калиакра -3лв./възрастни/ 1.50лв. /ученици, студенти/
 •  Дворец и парк Евксиноград – група над 10 души – 10лв.; 

Необходими документи:

 • До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.
 • За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители са необходими задграничен паспорт (с валидност 6 месеца след датата на прибиране в България) и нотариално заверено пълномощно (оригинал и копие), че другият родител/родителите са съгласни детето да пътува извън България.

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой туристи за провеждане на програмата: 35 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Език на извършване на туристическите услуги: Водач на български език.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет не е подходящ за лица с ограничена подвижност. Последните имат право да се обърнат към ТУРОПЕРАТОРА за допълнително съдействие и информация, съгласно чл. 110 от Закона за туризма и приложимия Регламент на Европейския парламент, според вида транспорт.

Допълнителни изисквания: Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: ____ човека.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Градска такса за хотелите по маршрута: В зависимост от категорията на хотелите в някои от посещаваните по маршрута градове и държави, се заплаща градска такса, която е или процент от нетната стойност на настаняването, или фиксирана стойност до няколко евро. Градската такса се заплаща задължително и на място, при напускане, на рецепцията на хотела. Конкретна информация за таксите по градове и държави може да видите в страницата Градски такси на нашия уебсайт.

Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и да коригира цените:

 • при група, по-малка от обявената, съобразно броя на плащащите;
 • при място на тръгване, различно от обявеното в програмата;
 • при промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото;
 • при промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.
"СИ - ЕМ - ТРАВЕЛ" ООД е туроператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-6532. ТУРОПЕРАТОРЪТ е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни на Република България с идентификационен № 417335. Застрахователят, с когото ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, с ЕИК 121130788, със седалище и адрес на управление: гр. София 1124, бул. "Симеоновско шосе" № 67А, и номерът на застрахователната полица е № 13062110000554 / 2021 г. с валидност от 00:00 ч. на 25.05.2021 г. до 24:00 ч. на 24.05.2022 г.


Туристическа агенция Си-Ем Травел е лицензиран туроператор и туристически агент с удостоверение № РК-01-6532

Този сайт е с информативна и рекламна цел. Повече информация съгласно чл. 78 от Закона за туризма може да получите като ни потърсите чрез предоставените данни за контакт.

Начало | Екскурзии | Почивки | Уикенди | За нас | Контакти | 0884842688